VIDEO Au căzut capii Zoicărenilor, interlopii care ar fi dat drogurile mortale la SAGA Festival

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.10.2022 - 09:44

Polițiștii au descins în mai multe locații din țară într-o acțiune privind traficul de droguri. Printre cei vizați se află și capii Zoicărenilor. 15 membri ai clanului au fost vizați după ce doi tineri au murit din cauza supradozelor de droguri la Festivalul Saga din București.

SHARE

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii au pus în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi mai mult de 400 de mandate de aducere.

Printre persoanele vizate sunt și capii calnului Zoicăreanu, dar și Sașa Marcov, un interlop timișorean luptător de MMA.

Clanul Zoicărenilor este cunoscut pentru traficul de droguri, de heroină, în special, iar membrii săi locuiesc, în cea mai mare parte în sectorul 2 al Capitalei, în zona Duzilor, Cireșului, Mătăsari, Teleajenului, Basarabiei și Iancului.

Citește și: VIDEO Anaser Duduianu, urmărit internațional, live din Cancun: Toate drumurile duc la Rahova

Originea acestui clan este însă din satul Piteasca, de lângă București, acolo de unde i-ar fi alungat în urmă cu mulți ani pe membrii clanului Caran.

Citește și: Interlopii Seif și Ionuț Seif, din clanul Duduianu, au avut palpitații la procesul cu maneliștii

Liderii clanului sunt Gigel și Marian Zoicăreanu. 

 

Acum doi ani, Zoicărenii au fost anchetați de DIICOT, tot pentru trafic de droguri de mare risc pe care le plasau în București. Acțiunea autorităților a vizat clanurile Zoicăreni, Toboșari și Cocalari. Atunci au fost ridicate 200 de grame de heroină, 50 de doze de heroină, pregătite pentru comercializare, 10 grame și 17 doze de psihoactive, 59 de comprimate de metadonă, 6 alte comprimate, 14.600 de lei, 250 de euro, 4 cântare electronice de precizie, 10 kg. de tutun, 15 obiecte ce ar putea fi folosite în lupta corp la corp (furci, topoare, satare, cuțite) și diferite obiecte cu valoare probatorie.

Citește și: Interlopii români mor înjunghiați sau ciuruiți de gloanțe. Lista execuțiilor mafiote se mărește

Interlopiii din clanul Zoicărenilor au fost vizați de perchezițiile DIICOT după ce doi tineri au murit în urma unor supradoze de droguri luate în timpul SAGA Festival din București.

Jandarmeria Română a anunțat că, în perioada celor trei zile de SAGA festival, au fost constatate 129 de infracțiuni, dintre care 119 legate de consumul și traficul de droguri.

Săltați din nou

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București și SCCO Călărași efectuează 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză s-a reținut că, din luna martie a acestui an, mai mulți inculpați, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Călărași. Mai multe persoane vor fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi pentru audieri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te