Medicul Ioana Mihăilă, varianta PLUS la Ministerul Sănătății, a împrumutat Alianța cu 26.000 de lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.04.2021 - 23:38
Ioana Mihăilă este varianta pe care PLUS o susține în locul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Sursa: Facebook
Sursa: ANI
Sursa: ANI

Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă, șefa PLUS Oradea, este una dintre propunerile discutate în USRPLUS pentru Ministerul Sănătății, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

SHARE

Numele Ioanei Mihăilă ca varianta PLUS pentru Ministerul Sănătății a apărut mai întâi, pe surse, la spotmedia.ro, iar surse din Alianța USR-PLUS au confirmat pentru ziarul local Bihoreanul că medicul endocrinolog este una dintre variante, însă că nu s-ar fi luat încă o decizie în Biroul Național. 

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog și a fost numită, în luna februarie a acestui an, secretar de stat în Ministerul Sănătății, fiind responsabilă de investiții și digitalizare. 

Mihăilă l-a înlocuit în funcția de secretar de stat pe Ciprian Bogdan, fost manager al Spitalului Județean și al Spitalului CFR din Timișoara, fost vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (în perioada în care actualul europarlamentar PNL Cristian Bușoi conducea CNAS) și fost consilier al lui Cristian Bușoi la Bruxelles, conform Hotnews.ro

Ea a candidat din partea Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea. 

Citește și: Bilanțul lui Vlad Voiculescu la MS: „Am avut un mandat de 113 zile de ciocniri între mentalităţi” 

A împrumutat USR și PLUS cu 26.000 de lei în campanie 

Conform declarației de avere disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Ioana Mihăilă deține, împreună cu soțul ei două terenuri, achiziționate prin conctracte de vânzare-cumpărare, și separat un teren, primit cu contract de donație. Are un apartament, trei case (dintre care o casă îi aparține doar soțului) și un spațiu comercial/de producție (proprietară unică). Deține o mașină Relaut Clio, din 2006.

Are în bancă cinci conturi, patru în lei, în care are circa 412.500 de lei și un cont în dolari, în care are 285 de dolari. A împrumutat bani pentru campania electorală către USR – 20.000 de lei și către Acs Robert Andrei (mandatarul financiar coordonator pentru PLUS la alegerile parlamentare) – 6.000 de lei.

De asemenea, a împrumutat Osteoprotect SRL (administrată de soțul ei, Marius Mihăilă) cu 337.745 de lei și firma DERMALITE SRL (la care este administrator) cu 65.068 de lei.

Citește și: Liber la vaccinarea cu AstraZeneca, de vineri. Verificarea locurilor disponibile se face online 

Câștigă, împreună cu soțul, medic și el, peste 550.000 de lei pe an 

La venituri, menționează 14.400 de lei/ an încasați ca medic specialist endocrinolog la Dermalite SRL, Sînmartin, iar soțul ei de încă 14.400 de lei/an, ca medic specialist radiologie – imagistică medicală, la clinica Osteoprotect SRL, precum și dividente de 137.000 de lei, respectiv de 382.000 de lei, din cele două firme, precum și alocația copiilor, de 3.976 de lei.

Firma soțului, contract cu statul, de 324.000 de lei 

În declarația de interese, Ioana Mihăilă apare ca asociat unic al DERMALITE SRL din Sînmartin, membră a Societății Române de Endocrinologie și membră a Colegiului Medicilor Bihor, membră în PLUS Bihor. Firma soțului ei, OSTEOPROTECT SRL, are și un contract de prestări servicii medicale cu statul, de 12 luni, cu prelungire prin act adițional, de 324.000 de lei.

Citește și: Misterul Ordinului MS semnat de Andreea Moldovan: cineva minte despre „acordul specialiștilor”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te