Marocanul care i-a înjunghiat și incendiat pe cei doi studenți din Iași ar fi fugit în Moldova

DE Adrian Costin | Actualizat: 13.12.2021 - 13:48
Autoritățile nu dau de marocanul care este principalul suspect al uciderii celor doi studenți de la UMF Iași Foto: Ziarul de Iași
Ioana Burlacu a fost studentă la UMF Iași Foto: Ziarul de Iași
Youssef Ajniyah, prietenul Ioane Burlacu Foto: Ziarul de Iasi

Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi, este principalul suspect al dublului asasinat din municipiul Iaşi. El este de negăsit și există informații că ar fi fugit în Republica Moldova.

SHARE

Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi, este principalul suspect al dublului asasinat din municipiul Iaşi. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Citește și: VIDEO Câțiva moldoveni s-au luat la bătaie cu barmanii unui hotel din Egipt pentru că mai voiau bere

Se pare că acesta ar fi fugit în Republica Moldova.  

Ahmed Sami El Bourkadi are și pașaport canadian și numele său apare menționat într-un document postat de UMF Iași. Până acum este principalul suspect, dar anchetatorii bănuiesc că ar fi avut un complice.

Citește și: Anaser Duduianu, urmărit internațional, face live după live: Jur că nu mai vreau să fiu șmecher

Anchetatorii au precizat faptul că sunt conştienţi de locația în care stă marocanul dar au cerut un mandat de urmărire internaţională care se justifică pentru că individul are motive teimeinice pentru a părăsi țara.

Citește și: Parapsihologul Iordănescu, arestat după ce a dezbrăcat o tânără ca să-i vadă aura, apoi a șantajat-o

Nu a fost stabilit cu exactitate mobilul crimelor: au dispărut câteva lucruri din casă, dar nu este clar dacă jaful a fost scopul principal. Era din anturajul victimelor, astfel că sunt studiate și alte ipoteze: o răzbunare, un conflict spontan.
El Bourkadi era student la Medicină, Secția Franceză.  

O crimă de o cruzime rar întâlnită

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au aflat detalii in exclusivitate privitor la ancheta uciderii celor doi studenţi de la Medicină, în zona Ciric.

Corpurile au fost găsite de către polițiștii Secției 4 Tătărași vineri dimineață la ora 2.30. Din primele informaţii, se pare că au fost mai mulţi ucigaşi care ar fi acţionat concertat.

Criminalii ar fi intrat în casa celor doi studenți cu cel puțin 24 – 36 de ore înainte să fie efectuată necropsia corpurilor, adică miercuri sau joi. De altfel, asasinii au intrat în imobil pe una dintre cele două uși ale imobilului. Casa are patru camere, două băi și o bucătărie.

Se pare că cei doi studenţi, Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost luaţi prin surprindere, deoarece ei au fost găsiţi îmbrăcaţi în haine lejere de zi.

Ioana Vanesa Burlacu (sus) și Youssef Ajniyah (jos), ambii studenți la UMF Iași, au fost uciși cu sălbăticie Foto: Ziarul de Iași

Victimele au fost prinse și ucise în camere diferite

Un alt aspect este faptul că tinerii au fugit îngroziţi prin casă, deoarece au fost găsite numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier. Cei doi tineri au fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Cel mai probabil, ucigaşii au pus corpurile împreună pentru a le da foc. În acest sens, în casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil folosit de obicei la aprinderea cărbunilor grătarului cât și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Corpurile celor două victime erau brăzdate de numeroase lovituri de cuţit, multe de autoapărare.

Imobilul din interior a fost grav afectat de flăcările care au ars mocnit, incendiul stingându-se de la sine. Fumul a afectat toate camerele iar pe corpurile tinerilor se depusese un strat de funingine. De altfel, corpurile celor doi tineri erau groaznic mutilate: numeroase plagi în zona cervicală cât și pe antebrațe. Loviturile ar fi fost repetate atât la el cât și la ea.

Un alt aspect important este că poliţiştii şi procurorii nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii au luat și telefoanele mobile ale victimelor, conform Ziarului de Iaşi .

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te