Cinci bărbați au fost „strângători”. Au furat 390 de metri de cale ferată, cântărind +23 de tone

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.03.2022 - 20:19
Cinci bărbați au fost „strângători”. Au furat 390 de metri de cale ferată, cântărind +23 de tone. / Foto: adevarul.ro

Cinci bărbaţi sunt anchetaţi în Hunedoara după ce au furat 390 de metri de şină de cale ferată.

SHARE

Cinci bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF), fiind învinuiţi că ar fi furat 390 de metri de şină de cale ferată, cu o greutate de peste 23 de tone, cupoanele fiind scoase din uz în urma lucrărilor efectuate la infrastructura feroviară între staţiile Băniţa şi Merişor, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Furtul a fost reclamat poliţiştilor pe 22 martie, când în zona staţiilor Merişor şi Ohaba de Sub Piatră a fost semnalată lipsa mai multor bucăţi de şină ce fusese depozitată de-a lungul căii ferate.

Citește și: FOTO Verificați atent mașina SH înainte de achiziție! RAR a descoperit acte și serii măsluite

O zi mai târziu, poliţiştii TF din Petroşani au depistat în trafic, în zona intersecţiei Petroşani - Aninoasa - Defileul Jiu, lângă DN 66, o autoutilitară şi un autoturism de teren în care se aflau mai multe cupoane de şină. Cercetările au arătat că bucăţile de şină fuseseră furate din zona liniei Subcetate-Haţeg.

"În urma probatoriului administrat de către organele de poliţie s-au identificat prezumtivii autori ai furturilor comise din localitatea Ohaba de sub Piatră, cât şi sustragere de şina dintre staţiile CF Băniţa şi Merişor, în persoana a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 43 şi 29 de ani. Faţă de aceştia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar", a precizat, într-un comunicat, IPJ Hunedoara.

Citește și: AUDIO Generalul rus Mizințev, alias „Măcelarul din Mariupol”, a adus în Ucraina ororile din Siria

Şinele sustrase, în greutate de 23.100 kg, au fost găsite luni la sediul unei societăţi comerciale, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara cu sprijinul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, menţionează sursa citată. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.