Boloş: „Implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămâne o prioritate pentru Guvern”

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.11.2023 - 15:40
Boloş: „Implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămân o prioritate pentru Guvern” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a declarat că implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămâne o prioritate pentru Guvernul României.

SHARE

Toate măsurile de reducere de cheltuieli şi ajustare de traiectorie a deficitului bugetar pentru România sunt mai mult decât necesare, alături de componenta de combatere a evaziunii fiscale şi continuarea şi implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămân o prioritate pentru Guvern, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la "Topul Naţional al Firmelor Private din România".

Boloş: „Implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămâne o prioritate pentru Guvern”

"Vă mulţumesc în numele Ministerului Finanţelor pentru că lună de lună vedem încasările pe care le avem din impozite şi taxe şi să ştiţi că sarcina pe care o are Ministerul Finanţelor este ca aceşti bani pe care îi încasăm la buget să-i folosim cât mai bine posibil pentru ceea ce statul are nevoie: Educaţie, Sănătate, asistenţă şi protecţie socială.

Şi ne străduim ca acest lucru să-l facem cât mai bine de fiecare dată. (...) Dacă anul trecut eram în situaţia în care dădeam bani, acum, sigur, din noua poziţie pe care o am, trebuie să avem grijă să colectăm cât mai mulţi bani la bugetul de stat şi aceşti bani ai dumneavoastră să încercăm să-i folosim cât mai bine pentru îndatoririle pe care statul le are. 

Citește și: Marcel Boloş: „Cei care au elaborat PNRR practic ne-au condamnat să facem reforma fiscală”

Chiar dacă am avut de făcut o reformă şi am avut şi avem de implementat măsuri fiscal-bugetare care nu întotdeauna ne sunt pe plac, să ştiţi că am reuşit, şi Coaliţia de guvernare din acest punct de vedere a avut o abordare echilibrată, pentru ca în pachetul de măsuri fiscal-bugetare să avem atât componenta de reducere de cheltuială pentru sectorul public.

Şi aici fac o paranteză: nu mai puţin de trei seturi de măsuri au fost aprobate de către Guvernul României pentru reducerile de cheltuieli: Ordonanţa 34, care a fost iniţiată şi aprobată în luna martie sau poate chiar aprilie 2023, după care legea privind asumarea răspunderii pentru măsurile fiscal-bugetare 296 şi continuând cu proaspăta ordonanţă 90 din 2023.

Deci, toate aceste măsuri de reducere de cheltuiali şi ajustare de traiectorie a deficitului bugetar pentru România sunt mai mult decât necesare, alături de componenta de combatere a evaziunii fiscale. Aici (...) problema noastră, aceea de a continua şi implementa măsurile de combatere a evaziunii fiscale, rămâne o prioritate pentru Guvernul României", a spus Boloş.

El a subliniat că a rămas un susţinător al investiţiilor şi consideră în continuare că acestea sunt motorul adevărat de creştere economică şi dezvoltare corectă a României.

În acest context, ministrul şi-a exprimat speranţa ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să poată fi majorat plafonul pentru garanţiile IMM-urilor, respectiv pentru programul IMM Invest Plus, cu suma de 4 miliarde de lei şi în acest fel peste 5.000 de IMM-uri care au deja creditele bancare aprobate să poată să beneficieze de acest instrument de garantare.

"Rămân solidar cu acest demers pe care Guvernul României îl face, de a vă susţine prin programele noastre naţionale atât pentru implementarea de investiţii, pentru ceea ce înseamnă garantarea şi instrumentele de garantare pe care le puteţi utiliza în vederea implementării de investiţii de către dumneavoastră şi să credem că baza pentru corecta dezvoltare a României rămân investiţiile", a punctat Boloş.

Citește și: Ministrul Finanţelor: „Nu văd 2024 ca un an în care să avem revoluţie şi reformă fiscală”

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a organizat miercuri a 31-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, în cadrul căruia, pe baza informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în funcţie de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate şi performanţă globală în afaceri, au fost acordate mai multe categorii de premii pentru antreprenori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te