Antena 3, amendată de CNA cu 20.000 de lei pentru neasigurarea informării obiective despre COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.10.2021 - 17:29
Sancțiunea CNA vizează difuzarea unei serii de afirmaţii referitoare la vaccinul împotriva COVID-19 în cadrul ediţiei din 13 septembrie a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu. / Foto: dcnews.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, marţi, postul Antena 3 cu o amendă de 20.000 de lei din cauza neasigurării informării obiective a publicului în privința COVID-19.

SHARE

Sancțiunea CNA vizează difuzarea unei serii de afirmaţii referitoare la vaccinul împotriva COVID-19 în cadrul ediţiei din 13 septembrie a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu.

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite şi a decis să sancţioneze postul Antena 3 cu amendă de 20.000 de lei pentru ediţia din 13 septembrie a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, precizează CNA.

Citește și: FOTO Loreda Chivu cere daune de 1 mil. € medicilor care i-au „renovat” dezastruos posteriorul

Potrivit sursei citate, radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Totodată, au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual ("În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă").

Citește și: „Bursa” dedicațiilor: Culiță Sterp i-a dat 10.000 de lei pentru o dedicație lui Tzancă Uraganul

În şedinţa CNA de joia trecută, Antena 3 a primit o amendă de 40.000 de lei pentru o altă ediţie a emisiunii "Subiectiv", din 20 iunie, în cadrul căreia au fost făcute afirmaţii antivacciniste, încălcându-se dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.