Amenzi pentru românii care stau la bloc și au aparat de aer condiționat. Ce NU trebuie să facă?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.05.2024 - 15:29
Amenzi pentru românii care stau la bloc și au aparat de aer condiționat. Ce trebuie să facă? - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Amenzi pentru românii care stau la bloc și au aparat de aer condiționat. Ce trebuie să facă? Ce spune legea și ce anume poate afecta calitatea aerului, aducând cu ea din urmă, amenzi pentru proprietari.

SHARE

Amenzi pentru românii care stau la bloc și au aparat de aer condiționat. Ce trebuie să facă? Ce spune legea și ce anume poate afecta calitatea aerului, aducând cu ea din urmă, amenzi pentru proprietari.

Amenzi pentru românii care au aer condiționat 

Românii care au aparate de aer condiționat pot primi amenzi de sute de lei dacă nu sunt atenți la un singur aspect. Un caz concret vom prezenta mai jos. 

Citește și: Cât de ”sensibili” sunt locatarii unui bloc. ”Sunetul tusei derajează. Faceți ceva în privința asta”

O femeie a ajuns în sala de judecată din cauza unei întâmplări aparent banală. Este vorba despre o femeie din Constanța, care în anul 2019 a fost dată în judecată, după ce vecinii i-au făcut plângere pentru că apa de la aparatele de aer se scurgea fix deasupra intrării sediului unei firme, aflat la parterul unui bloc. 

Femeia s-a ales și cu o amendă de 500 de lei pentru că a neglijat aspectul eliminării apei de la aparatele de aer condiționat. 

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat.

S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere.”, scrie în hotărârea judecătorească.

Femeia a pierdut procesul 

Persoana în cauză a ajuns la tribunal, unde a și pierdut procesul și a fost obligată la a plăti celor afectați.

Citește și: În ce condiții poți pune rufele la uscat în uscătoria de la bloc? Legea delimitează spațiul comun

”Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa.“, se mai arată în hotărârea judecătorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te