Revoluția USR la CNAS se amână: noii șefi ai caselor județene, vechi în sistem, cu pile politice

DE Mircea Marian | Actualizat: 12.08.2021 - 20:15
Adrian Gheorghe, șeful CNAS Foto: Facebook

Adevărul nespus despre concursurile organizate de șeful USR al CNAS pentru șefiile caselor județene: nici un om din afara sistemului medical de stat nu a câștigat. Toți câștigătorii sunt din sistem, majoritatea sunt angajați CNAS, iar unii au spate politic, fie PNL, fie USR.

SHARE

“Concursurile pe bune sunt însă un început bun“, scria Vlad Voiculescu, pe Facebook, la 8 mai.

Iar Adrian Gheorghe, cel pus de Voiculescu la șefia CNAS, afirma: “Am schimbat total filozofia de recrutare a managerilor de CAS. Este un concurs organizat în mod transparent, obiectiv, fără discriminare pe criterii politice sau de orice altă natură, un concurs în care vor promova acei candidați cu cele mai bune abilităţi de planificare, organizare, coordonare şi control”.

Citește și: Experiment: 66 de kilometri de autostradă pe trei benzi, asfaltați în nici patru zile. În Germania

Realitatea îi contrazice flagrant. Sunt județe unde noii șefi ai caselor județene nu s-au sfiit să-și arate apartenența politică. Imensa majoritate a câșigătorilor provine chiar din casa națională de asigurări de sănătate, unde ocupau funcții de conducere. CNAS nu s-a deranjat să publice biografiile celor care au câștigat concursurile, așa că informațiile privin din presa locală. 

Vă prezentăm, pe scurt, cine sunt cei 19 care au câștigat concursurile pentru șefia caselor județene de asigurări de sănătate:

- Szekely Vilhelm, Bistrița-Năsăud: fost director executiv la departamentul Relații contractuale în cadrul CJAS. El a mai condus CJAS în perioada 2010-2012

- Bruştur-Chirilă Lucia-Luminiţa, Cluj: a fost președinte-director general al CAS Cluj în perioada 2017-2020, iar din mai 2020 este director general cu delegație. 

- Ţibichi Radu Gheorghe, Iași: a fost directorul CNAS, în guvernarea Cioloș. A fost și șeful CJAS Iași. CV-ul său a dispărut de site-ul CNAS. 

- Prodan Carmen Eleonora, Maramureș: era directorul general interimar al Casei de Asigurări de Sănătate.

- Vasile Eugenia, Tulcea: era deja interimară la șefia casei județene. Presa locală scrie că lucrează în cadrul CAS Tulcea din anul 1999, iar din 2012 se află la conducerea instituţiei.

- Puie Silvia, Alba: lucra in 1999 la CJAS, era șefă interimară, a fost unic candidat.

- Cosma Angela Dana, Arad: aceasta a deținut funcția de director economic încă din 1999, de când s-a înființat această instituție. Candidat unic.

- Dulău Dorel, Bihor: fost șef al Compartimentului Management Spitale în Primăria Oradea, doctorand la Universitatea locală. 

- Mustiață Alina, Botoșani: era director executiv relații contractuale în cadrul CJAS Botoșani. 

- Daisa Ancuţa, Brașov: era director executiv al Direcţiei Relaţii Contractuale al CJAS Braşov

- Nagy Luminiţa, Constanța: ex-director executiv al Direcției de Relații Contractuale.

- Tatu Dragoş Gheorghe, Covasna: conducea această casă județeană din 2015.

- Sima Cristina, Dâmbovița: consilier județean PNL, juristă la spitalul județean in Târgoviște. Presa locală scrie că a fost și membră a PC, ALDE și Pro România.

- Făgaş Carmen Amalia, Gorj: La concursul din luna mai, Făgaş, membru USR-PLUS, a obţinut doar 59 de puncte. Ea s-a mai prezentat odată, la concursul din iunie, și a trecut. Făgaș este economistă la CJAS.

- Cîrjan Carmen Liana, Olt: economistă la CJAS. A fost susținută de PNL, scrie presa locală.

- Stana Olga, Sălaj: a condus CJAS-ul local din 2017 în 2020, când a fost demisă, așa că a dat în judecată CNAS-ul.

- Curta Mihaela Codruţa, Satu Mare: “are o carieră de peste 20 de ani în sistemul de asigurări de sănătate sătmărean iar în ultimii șapte ani a ocupat funcția de conducere de director Relații Contractuale“, a scris presa locală.

- Voiculeţ Costinel Alin, Vâlcea: economist produs de Universitatea in Craiova, lucrează la CJAS din 1999, de la înființarea instituției. A mai condus CJAS Vâlcea. 

Citește și: Brigitte și Florin Pastramă riscă pușcăria pentru afacerea, oficial păguboasă, cu măști „de firmă”

La șefia casei de asigurări din sistemul de apărare și siguranță națională, șef este Claudiu Tronciu. Cum un CV nu a fost postat pe site-ul CNAS, probabil că acesta este fostul director medical de la un spital SRI. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te