Firea a cumpărat fluiere în valoare de 16.000 euro. Ciucu: 40 de lei e suprapreț

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.09.2018 - 10:09
Foto Inquam Photos/George Călin

Primăria Capitalei a achiziționat, 2.000 de fluiere, în valoare de 78.000 de lei, adică 16.800 de euro, potrivit portalului de achiziții publice. Fiecare fluier a costat 40 de lei și urmează să fie folosit în „situații de urgență”.

SHARE

Primăria Capitalei a investit la sfârşitul lunii august suma de 78.000 de lei, adică 16.800 de euro, pentru a achiziţiona 2.000 de „fluiere cu bilă”. Potrivit portalului de achiziţii, acestea vor fi utile „pentru îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor specifice în situaţii de urgenţă desfăşurate pentru inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul-Spirii”. Preţul de achiziţie al fiecărui fluier a fost de 40 de lei bucata, a semnalat consilierul local USR de la Sectorul 1, Clotilde Armand, care a scris pe pagina sa de Facebook despre „priorităţile” Primăriei Generale. 

 „V-aţi întrebat ce cumpărături a mai făcut dna Firea din banii noştri? Vă spun eu: FLUIERE. Primăria Municipiului Bucureşti a cumpărat 2000 de ''fluiere cu bilă'' în valoare de 78.000 RON (16.804 Euro), fără TVA. Da, aţi auzit bine. Priorităţi pentru autorităţi”, se arată în postarea consilierului USR.   


Consilierul general liberal Ciprian Ciucu a menționat, la rândul său, că valoarea unui fluier, de 40 de lei, este mult supraevaluată. „Un fluier dintre acelea costa 6-10 lei, nu 40 de lei. Vă dă și discount, că le luați vrac, 2.000 de bucăți. Pe bune acum, au trecut doi ani, ne ocupăm și noi de lucrurile esențiale?!? Vedeți ca bucurestii văd și singuri ca ii prădați și ii luați la mișto, chiar daca nu spune la televizor.

Să vă fie rușine! Dincolo era mai ieftin!”, a precizat Ciprian Ciucu.

Primăria Capitalei a menționat că achiziționarea fluierelor face parte dintr-o acțiune mai amplă. „Achiziția de fluiere la nivelul Primăriei Capitalei face parte, împreună cu alte produse, autospeciale și utilaje, echipamente de protecție, accesorii și mijloace tehnice de intervenție etc., din solicitările de dotare pentru anul 2018 ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dealul Spirii “ București – Ilfov ISUBIF. Primăria Municipiului București achiziționează anual astfel de dotări, în limită fondurilor disponibile și  după aprobarea Consiliului General al Municipiului București, și le pune, conform legii, la dispoziția Inspectoratului”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.