20.000 lei/lună, salariul unui director din Primărie care s-a lăsat corupt de samsari imobiliari

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.12.2020 - 11:49
Primaria Bucuresti /ecapitala.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de opt persoane, între care şi directorul executiv al Direcţiei Urbanism din Primăria Bucureşti.

SHARE

Salariile din primăria București nu sunt unele mici, ele crescând constant în ultimii anii. Potrivit documentelor, un director executiv din Primăria Capitalei câștigă suma de 17.686 de lei la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 2.260 de lei.

În total, directorul executiv câștiga 20.000 de lei pe lună. Nu a fost suficient pentru Directorul executiv care a decis să accepte documente falsificate.

Ce spun procurorii

Trei inculpaţi sunt acuzaţi că au construit într-o zonă protejată, fără respectarea autorizaţiei de construcţie şi au determinat funcţionarii Primăriei Bucureşti şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii să consemneze în documente că autorizaţiile au fost respectate. Ulterior, au determinat alte persoane să înlocuiască documentele originale cu unele falsificate, acestea din urmă fiind prezentate la cererea organelor judiciare de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism.

”În data de 17.12.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de opt inculpaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de falsuri, favorizarea făptuitorului şi executarea fără autorizaţie de construire, sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, într-un comunicat de presă.  

Potrivit procurorilor, trei inculpaţi, beneficiari ai patru imobile, locuinţe colective, situate într-o zonă construită protejată, pe străzile Străbună, Şaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1 Bucureşti au efectuat lucrări fără existenţa unei autorizaţii de construire sau cu nerespectarea acesteia.  

”Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună şi Episcop Vulcani, doi inculpaţi au determinat membrii comisiei de recepţie, formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi specialişti să ateste în mod nereal, cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepţie, că lucrările de construire au fost executate conform autorizaţiei de construire, deşi lucrările nu erau finalizate şi erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia. Pentru a scăpa de răspundere penală, doi inculpaţi au determinat alte persoane să sustragă documente din dosarele de autorizare existente la Primăria Municipiului Bucureşti şi să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate”, au mai transmis procurorii. 

 

A înaintat documente falsificate

Aceştia au precizat că documentele falsificate au fost date, la un control, de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism. 

 

”O inculpată, director executiv în cadrul Direcţiei Urbanism - Primăria Municipiului Bucureşti a înaintat, urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare şi Poliţia Locală documentele falsificate înlocuite în dosarele de autorizare. Prin ordonanţele procurorului din data de 17 decembrie a fost dispusă consemnarea sumei totală de 775.000 de lei de către cei opt inculpaţi în vederea dispunerii măsurii controlului judiciar pe cauţiune”, au mai transmis procurorii.

Unsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila - Bucureştii Noi. 

Unele dintre percheziţii au avut loc la Direcţia Urbanism din Primăria Capitalei, arată news.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.