20.000 lei bonus și soldă generoasă pentru tinerii care vor face stagiul militar voluntar în termen

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.02.2024 - 09:16
20.000 lei bonus și soldă generoasă pentru tinerii care vor face stagiul militar voluntar în termen - Foto: Facebook/Forțele terestre române

20.000 lei bonus și soldă generoasă pentru românii care vor face stagiul militar voluntar în termen. Ministerul Apărării Naționale propune o variantă prin care să facă stagiul militar voluntar mult mai atractiv pentru tinerii între 18 și 35 de ani

SHARE

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani sunt invitați să participe la un program de pregătire militară timp de patru luni, fiind asigurați cu un salariu și un bonus generos la finalul perioadei de instruire.

20.000 lei bonus și soldă generoasă pentru tinerii care vor face stagiul militar voluntar în termen

Proiectul de lege a fost prezentat parlamentarilor și este conceput pentru a crea o nouă categorie de personal militar, atrăgând tinerii români să se implice în apărarea țării. Planul vine în contextul unei revizuiri necesare a strategiilor de pregătire a populației pentru situații de război.

Potrivit planului prezentat de șeful Armatei, tinerii care optează pentru acest stagiu voluntar de pregătire vor beneficia de un salariu echitabil și un bonus substanțial la finalul perioadei de instruire.

Citește și: Primele trageri cu Patriot, pentru Armata Română. Identifică ţintele aeriene, simulate cu drone

Atfel, statul va acorda o soldă pe toată durata stagiului, plus un bonus în valoare de trei salarii medii brute, ceea ce echivalează cu aproximativ 20.000 de lei.

Oportunitate pentru tinerii aflați la începutul carierei

Proiectul nu prevede serviciul militar obligatoriu, ci oferă oportunitatea tinerilor de a se implica voluntar în pregătirea militară. Acest lucru vine ca răspuns la nevoia de a moderniza sistemul de rezerviști voluntari, oferind o instruire mai riguroasă și o compensație mai atractivă.

Reforma militară propusă de Ministerul Apărării are ca scop atragerea unui număr mai mare de participanți în cadrul stagiului militar voluntar, contribuind astfel la întărirea capacității de apărare a țării. În plus, autoritățile au demarat procesul de evaluare a resurselor umane și a resurselor disponibile pentru a susține acest program, cooperând cu instituții de stat și companii private.

Citește și: Sunt mărite trupele speciale ale Armatei. Ce trebuie să faci ca să poți aplica și în ce specialități

Inițiativa României se încadrează într-un context mai amplu de pregătire militară în Europa, cu alte țări precum Germania, Marea Britanie, Polonia și Norvegia, care au anunțat măsuri similare.

Îngrijorările cu privire la securitatea regională și la posibile amenințări din partea Rusiei au condus la un interes crescut pentru întărirea capacității de apărare în statele membre NATO.

Proiectul de modificare a legii urmează să fie supus dezbaterii parlamentare și ar putea fi implementat rapid, inclusiv prin hotărâre de guvern.

Șeful Armatei Române: Populația să se pregătească de război

Generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării a solicitat urgent adoptarea unei legi pentru pregătirea populației în caz de război.

Șeful Armatei Române spune că există îngrijorări foarte mari cu privire la o posibilă extindere a conflictului din Ucraina și a solicitat urgent adoptarea unei legi pentru pregătirea populației în caz de conflict armat cu Rusia.

El consideră că Rusia va escalada cu siguranță războiul către țările NATO și nu numai după ce și dacă va învinge Ucraina, iar România și românii trebuie să fie pregătiți pentru acest lucru.

Citește mai mult aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te