Sunt mărite trupele speciale ale Armatei. Ce trebuie să faci ca să poți aplica și în ce specialități

DE Alexandra Lupascu | 30.01.2024 - 08:11
Sunt mărite trupele speciale ale Armatei. Ce trebuie să faci ca să poți aplica și în ce specialități Foto: Facebook MAPN

Batalionul 53 Comando "Smaranda Brăescu" din Bacău angajează soldați și gradați profesioniști în specialitatea parașutiști-comando, dar și în alte specialități. Procesul de selecție se derulează de-a lungul întregului an.

SHARE

Armata Română face angajări masive în trupele speciale! Potrivit reprezentanților instituției, procesul de selecție se derulează pe tot parcursul anului 2024.

Condițiile minime de participare pentru cei care vor să ocupe un astfel de post în Armata Română sunt:

– cetățenie română și domiciliul stabil în România;

– vârsta între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 45 la data finalizării programului de instruire;

– absolvent al ciclului inferior liceal (10 clase);

– cunoștințe elementare de limba engleză

– Condiție fizică bună.

Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu” este încadrat cu luptători atent selecționați și antrenați, astfel încât să facă față efortului fizic și psihic prelungit, în medii solicitante, aceștia fiind capabili să opereze în condiții ostile extreme.

Modalitatea de operare a structurilor comando presupune inserție terestră, aeriană și în mediul maritim.

Cei care vor să afle informații suplimentare despre condițiile de angajare pot să meargă la sediul Batalionului 53 Comando „Smaranda Brăescu” din Bacău, unde reprezentanții instituției le vor răspunde la toate întrebările.

Ce decizie a luat România cu privire la armata obligatorie

În România, prima încercare de reintroducere a serviciului militar obligatoriu a eșuat în urmă cu 8 ani. Cu toate acestea, într-un proiect de lege prezentat anul trecut, Ministerul Apărării a susținut o propunere conform căreia toți cetățenii români cu vârsta potrivită pentru serviciul militar și care locuiesc în străinătate ar trebui să fie obligați să se prezinte la serviciul militar în termen de 15 zile în cazul unei mobilizări generale.

Citește și: România vrea ostași. Campanie de recrutare a MApN. Este nevoie de peste 4.000 soldați profesioniști

Oficiali din  Marea Britanie, România şi Germania au fost în favoarea stagiului militar din cauza ameninţării tot mai crescute din partea Rusiei.

Franţa a lansat în 2019 o formă de recrutare mai  blândă a tinerilor prin care să urmeze un serviciu civic voluntar.

În august, Lituania și-a anunțat intenția de a extinde serviciul militar obligatoriu, așa cum au făcut deja Danemarca și Norvegia.

Pe lângă varianta unei recrutări voluntare pentru participarea tinerilor la 3 sesiuni de instruire pe timp de vară, se ia în calcul și chemarea la pregătire a celor care locuiesc și studiază în alte țări.

 Citește și: CIA încearcă să recruteze ruși obosiți de război, de rang înalt, bine conectaţi

Letonia ar pregăti și ea reintroducerea serviciului militar obligatoriu, iar de anul viitor, bărbații cu vârste între 18 și 27 de ani ar putea fi obligați să urmeze 11 luni de pregătire militară, iar femeile ar putea să se alăture voluntar.

Armata olandeză are în prezent un deficit de 9.000 de soldați, iar guvernul vrea să crească numărul lor prin intermediul serviciului militar obligatoriu, așa cum face și Suedia din 2018. Și Danemarca are un serviciu obligatoriu, dar există suficienți voluntari pentru a satisface cererea.

În Germania, cancelarul Olaf Scholz a respins recent o propunere a ministrului Apărării privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu, iar autoritățile din Franța au în dezbatere o formă „ușoară” a serviciului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te