Mădălina Pauliuc, 29 de ani de tenis de masă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.10.2018 - 19:17

Mădălina Pauliuc are un palmares impresionat în cei 29 de ani de când practică tenisul de masă, motiv pentru care, în prezent, joacă în Italia în cadrul echipei Marcozzi din Sardenia.

SHARE

De-a lungul carierei a făcut parte din lotul național al României (1990-2000) cu care a obținut medalie de bronz la Campionatul European, apoi a jucat pentru echipa „LOCVE“ din Serbia (2001-2009) , iar din 2013 a câștigat patru titluri naționale consecutive cu ACS Dumbrăvița. Cu același club a participat la turneul Campionilor Europeni ETTU- CUP, reușind intrarea în primele 8 echipe ale Europei. Din 2017 a fost selectată în lotul echipei italiene de primă divizie Marcozzi – Sardenia.

Și-a început cariera la CSS1 Timișoara acolo unde a fost antrenată de Nicoleta Husar care a pregătit-o până a plecat în Italia. Mădălina spune că acolo s-a format ca sportivă de performanță, și, după aceea, anii petrecuți la lotul național i-au adus mult experiență profesională.

Anul trecut, în urma unei selecții naționale, a participat alături de o colegă la Festivalul de Film de la Cannes, unde a jucat tenis de masă cu vedetele prezente în cadrul galei.

Joacă alături de fetița sa

În Italia joacă alături de fata ei, Alessia, care în noiembrie va împlini 11 ani, în prima ligă a senioarelor. De altfel, este prima dată când mama și copilul sunt în aceeași echipă de senioare în prima ligă a unei țări.   

„În Italia am ajuns după un cantonament de pregătire cu echipa ACS Dumbrăvița în Sardenia. Acolo m-au văzut cei de la clubul Marcozzi și ne-au dorit ca jucătoare în prima liga cu echipa lor, atât pe mine, cât și pe fetița mea Alessia care a avut rezultate foarte bune aici. Allesia a câștigat multiple titluri regionale și s-a clasat pe locul 2 la Campionatele Naționale ale Italiei ceea ce i-a dat posibilitatea de a juca alături de mine la echipa de senioare Marco-zzi“, povestește Mădălina Pauliuc.

Alessia Pauliuc a început tenisul de masă tot la clubul ACS Dumbrăvița din România, cea care i-a pus paleta în mână, la numai trei ani, fiind chiar mama ei. Apoi a avut-o ca antrenoare tot pe Nicoleta Husar, la fel ca Mădălina Pauliuc.  

Acomodarea în Italia nu a fost ușoară mai ales pentru Alessia care a trebuit să schimbe școala, prietenii, echipa, casa. Dar cei de la clubul italian i-au sprijinit astel încât a reușit să se integreze.
 În acest sezon Mădălina va rămâne în Italia la aceeași echipa, iar Alessia se va întoarce pentru un an în România și va juca la ACS Dumbrăvița, având posibilitatea de a juca atât pentru România, cât și pentru Italia cu dublă legitimare, regulamentul federațiilor române și italiene permițând acest lucru. 

„România a fost și va fi țara mea, e într-un cuvânt «mama». Chiar dacă pentru moment sunt în Italia, îmi voi iubi întoteauna țara natală. Este vorba despre viața pe care nu o poți retrăi niciunde în lume, o viață frumoasă și plină de multe lucruri și amintiri minunate, locuri de poveste, cu care acum mă mândresc și despre care povestesc oamenilor de peste tot din lume. Dorința mea este de a-i face să înțeleagă ce simt eu pentru țara mea și aducându-i cu mine în România, să le arăt toate lucrurile minunate din țara mea“, spune Mădălina Pauliuc. 

Top 10 Sport

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te