FOTO Cine este „Tina Turner de România”, care a câștigat 100.000 € cu ajutorul lui Horia Brenciu

DE Newsweek România | Actualizat: 25.05.2023 - 14:04
Tina Turner si Julie Mayaya Foto: Instagram/Facebook

O româncă este sosia perfectă a Tinei Turner. Ea nu numai că seamănă izbitor, fizic, cu regretatul star american dar are și talent muzical. Julie Mayaya este Tine Turner de România.

SHARE

O artistă din România este sosia perfectă a Tinei Turner. Ea, pe lîngă faptul să seamănă izbitor fizic cu starul american, are și talent muzical. 

În anul 2019, când Tina împlinea 20 de ani, românca a decis să-i închine un concert Tribut starului american. 

Julie Mayaya este Tina Turner de România. Asemănare la fizic și voce

"Este un artist pe care îl ador. Mi-a marcat întreaga copilărie și mă marchează și în prezent. Am avut de multă vreme în cap să fac un tribute Tina, dar niciodată nu m-am simțit suficient de pregătită pentru asta.

Nu e ușor să reproduci ceea ce făcea Tina. Să livrezi energia pe care o livra ea, să cânți ca ea, să dansezi, să zâmbești, să împarți bucurie. Anul acesta însă, am găsit curajul și energia necesare pentru a pune în practica acest proiect.

Un proiect ambițios în care e implicat un staff de 20 oameni. Un proiect LIVE 100% pentru a cărui punere în scena am adus la un loc unii dintre cei mai buni instrumentiști din România, tineri care la rândul lor sunt fascinați de Tina și muzica ei.

Citește și: Bărbatul care i-a oferit Tinei Turner un rinichi și 7 ani de viață. A fost dragoste la prima vedere

Dansatoare, backing Vocals, show de lumini și energie explozivă. Asta ne-am propus să oferim publicului"", spunea Julie Mayaya potrivit comunicatului de presă din 2019. 

Concertul tribut a avut loc doi ani mai târziu, în 2021.

Cum a fost Julie Mayaya cea mai bună voce a României

Se întâmpla la 9 ani după ce Tina Turner de România câștiga marele premiu în valoare de 100.000 de euro la concursul ”Vocea României”.

În finala „Vocea României” 2012, Julie Mayaya a interpretat piesa „Je t’aime” de Lara Fabian. Ea a mai cântat împreună cu Andi Moisescu un colaj de piese româneşti („Fetiţele din Bucureşti”, „Sanie cu zurgălăi”, „Strada Speranţei”, „O lume minunată”). Nu în ultimul rând, Mayaya a avut un moment special: a cântat împreună cu antrenorul ei, Horia Brenciu, melodia „Cose della vita” de Eros Ramazzotti.

În 2012, Julie Mayaya a fost revelația sezonului doi de la „Vocea României”. Ea a câștigat premiul cel mare, 100.000 de euro, dar și un contract cu Universal Music Romania.

 

În anii care au urmat marii finale de la „Vocea României”, Julie Mayaya a trecut printr-o transformare radicală.

Cântăreața a reușit să facă o schimbare în ceea ce privește silueta ei. A slăbit mai multe kilograme și se laudă cu noul look în mediul online.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie Mayaya (@julie_mayaya_official)

Cine este de fapt  Julie Mayaya

Julie Mayaya (36 de ani) a crescut în Iași, dar este de origine congoleză. Ea este câștigătoarea celui de-al doilea sezon din „Vocea României”.

Cântăreața s-a născut dintr-o mamă româncă și un tată congolez, iar în 2012 a luat cu asalt scena de la «Vocea României», unde a lăsat juriul și publicul mut de uimire cu vocea ei, demnă de o adevărată divă, scrie click.ro.

Horia Brenciu a fost cel care a susținut-o cu toată convingerea de-a lungul competiției muzicale de la Pro TV. Acesta s-a declarat absolut impresionat de talentul Juliei.

Citește și: A murit Tina Turner, "Regina Rock’n Roll”, la 83 de ani. A fost abandonată de părinți când era mică

Artista a fost încurajată de prietenii ei să se înscrie la audițiile pe nevăzute de la ”Vocea României” și a reușit din prima să întoarcă scaunele celor patru jurați după ce a interpretat piesa Hurt a Christinei Aguilera. 

După ce i-a uimit pe români cu vocea ei, Julie Mayaya a plecat în Africa, pentru a împărtăși  tatălui ei experiența pe care a trăit-o în cadrul concursului. 

Tina Turner de România are mult umor

În anul 2021, Julia Mayaya a mers la show-ul iUmor. Ea le-a făcut o surpriză juraților: a apărut pe scenă și a interpretat o piesă a Tinei Turner. Atât Mihai Bendeac cât și Delia au rămas muți de uimire datorită prestației live impecabile a mulatrei. 

Tina Turner, "Regina Rock’n Roll”, a murit pe 24 mai 2023, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te