Unde este singurul loc de pe Terra unde poți vâna dinozauri? Cum obții un permis perfect legal?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.01.2024 - 08:32
Unde pot fi vânați dinozauri în mod legal - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
permis vanatoare dinozauri

Unde este singurul loc de pe Terra unde poți vâna dinozauri? Nu este o glumă, localitatea unde autoritățile emit permise perfect legale existând cu adevărat. Sigur, nimeni nu poate garanta că vă veți și putea lăuda cu vreun T. Rex împușcat.

SHARE

Unde este singurul loc de pe Terra unde poți vâna dinozauri? Nu, nu este o glumă. Chiar există pe glob o localitate unde sunt emise în mod legal permise de vânătoare pentru mărețele animale ce au dominat Terra timp de milioane de ani. Mai mult, există și niște reguli pe care trebuie să le respectați, chiar dacă nimeni nu vă garantează că veți și prinde ceva.

Unde este singurul loc de pe Terra unde poți vâna dinozauri? Cum obții un permis perfect legal?

Dacă vrei să te simți ca în filmul „Jurassic Park”, trebuie să știi că există, cu adevărat, un loc pe Terra unde îi poți vâna în mod legal.

Pentru asta trebuie să ajungi în localitatea Vernal, din Utah, situată la 280 de kilometri de Salt Lake City, în Uintah County.

Aici este singurul loc din lume unde puteți face acest lucru în mod legal. Asta pentru că acolo se oferă licențe oficiale de vânătoare de dinozauri. Dar dacă obțineți una, tot nu vă putem garanta succesul.

Citește și: O specie de dinozaur pitic a fost găsit pe teritoriul României. A trăit acum 80 de milioane de ani

Vernal a început să elibereze licențe de vânătoare de dinozauri încă din 1951, relatează The Museum of Hoaxes, conform IFL Science.

Acest lucru a fost posibil după ce ideea lui Tenney T Johnson a fost preluată de Camera de Comerț din Vernal, care a început să le împartă celor aproximativ 60.000 de turiști pe an.

Vânătoarea este o îndeletnicire controversată și, după cum poate confirma regizorul filmului „Jurassic Park”, Steven Spielberg, oamenii pot deveni foarte pasionați de ea. 

Dacă vă place cum sună o vânătoare de dinozauri, este important să rețineți că există totuși unele reguli. Nu poate fi vânat orice tip de dinozauri, în afară de cei aflați pe lista de mai jos, ir numărul prăzilor este limitat.

Orașul Vernal, din SUA, este singurul loc din lume unde sunt eliberate permise de vânătoare de dinozauri - Foto: IFL Science

Această licență dă dreptul titularului să vâneze, să urmărească, să împuște, să ucidă și să scoată din zona cunoscută sub numele de „Zona de control a dinozaurilor din Uintah County” următoarele tipuri de vânat sălbatic reptilian:

A. TYRANNOSAURUS REX - numai 1 (mascul adult).
B. DIPLODOCUS GIGANTICUS - numai 1 (oricare dintre sexe) și nu mai puțin de 2.000 kg greutate în viu.
C. STEGOSAURI - numai 2 (masculi) de orice mărime.
D. PTERODACTYLI - numai 4 (fără pui).

Citește și: A fost descoperit un pește contemporan cu ultimii dinozauri în România. Este numit și „fosila vie”

În timp ce licența îi conferă titularului undă verde pentru a vâna în Vernal, până în prezent, niciun dinozaur nu a murit. Dar nu se știe niciodată... 

Vernal este un loc special din punct de vedere paleontologic, găzduind „Monumentul Național al Dinozaurilor”. 

Cu o suprafață de peste 80.940 de hectare, acesta se întinde din Utah până în Colorado și a fost supranumit „Dinosaurland”.

Primele oase de dinozaur descoperite aici au fost găsite de Earl Douglass în 1909. De atunci, au fost găsite mii de fosile aparținând lui Stegosaurus, Diplodocus, Allosaurus, Apatosaurus și Camarasaurus.

Pe unele dintre ele le puteți vedea încorporate în „Wall Of Bones”. În plus, unele fosile care datează de 150 de milioane de ani pot fi chiar atinse.

Și dacă se întâmplă să zăriți un dinozaur în timp ce explorați istoria naturală străveche a statului Utah? Asigură-te doar că ai permisul la îndemână...

Citește și: FOTO Cum arătau dinozaurii care au trăit pe insula tropicală Hațeg: Aveau și 15 metri

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te