Un truc pe care sigur nu îl știai: la ce mai pot fi folosite tabletele pentru mașina de spălat vase?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.05.2024 - 09:06
Un truc pe care sigur nu îl știai: la ce mai pot fi folosite tabletele pentru mașina de spălat vase? Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Tabletele pentru mașina de spălat vase sunt concepute pentru a trata apa dură și pentru a dizolva și îndepărta reziduurile alimentare și grăsimea, dar pot fi folosite și pentru a curăța și alte lucruri în afara mașinii de spălat vase. Merită să le încercați chiar dacă nu aveți o

SHARE

În zilele noastre, din ce în ce mai multe gospodării au mașini de spălat vase, motiv pentru care mulți oameni folosesc tablete pentru mașini de spălat vase.

Poate că nu v-ați gândit la asta, dar acest mic instrument de curățare este bun pentru mult mai mult decât credeți. Am adunat la ce altceva o poți folosi dincolo de mașina de spălat vase.

1. Folosiți-l pentru a vă curăța mașina de spălat vase

Chiar dacă treaba mașinii de spălat vase este să curețe, aceasta nu rămâne neapărat curată după ce ai spălat-o de mai multe ori. Tamburul și alte piese se pot murdări în timp și producătorii recomandă să rulați un program de curățare în mod regulat.

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Un truc pe care sigur nu îl știai: la ce mai pot fi folosite tabletele pentru mașina de spălat vase?

În loc să cumpărați un produs de curățare special, puteți introduce o pastilă pentru mașina de spălat vase și puteți rula un ciclu cu apă caldă. Veți avea la final o mașină de spălat curate și strălucitoare.

2. Scăpați de petele de cafea și ceai

Cafeaua și ceaiul pot lăsa pete urâte. Probabil că ai observat că acestea pot afecta cana ta dacă nu o clătești imediat. Aceste pete sunt greu de îndepărtat, dar tot ce ai nevoie este apă caldă (umple cana cu 3/4) și o pastilă pentru mașina de spălat vase.

Lăsați să se înmoaie timp de o oră și apoi clătiți, toate petele ar trebui să dispară. Încearcă acest truc la îndemână și cu vasele de flori, ulcioarele și sticlele.

3. Curățarea bijuteriilor

Luați o jumătate de tabletă și dizolvați-o în apă caldă. Lăsați bijuteriile să se înmoaie în acest amestec. Puterea blândă de curățare a tabletei va readuce strălucirea bijuteriilor dvs. și le va face să strălucească ca noi.

4. Pete de ulei

Uleiul poate lăsa pete inestetice pe aleile și terasele pavate, dar tabletele pentru mașina de spălat vase sunt perfecte pentru a le îndepărta, mai ales dacă uleiul este încă umed.

Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei

Amestecați o pastilă zdrobită cu apă caldă și frecați zona afectată cu o perie. Lăsați apoi să acționeze timp de 10 minute înainte de a clăti cu un furtun sau cu un aparat de spălat cu presiune.

Veți obține o alee de acces frumos curată. Puteți, de asemenea, să presărați pata de ulei cu tablete zdrobite de mașină de spălat vase pentru a absorbi cât mai mult din ulei.

5. Curățați toaleta

Aruncă o pastilă în toaleta murdară și las-o să se dizolve complet. Acest lucru poate dura ceva timp în apă rece, așa că poate doriți să aruncați tableta de spălat vase peste noapte și apoi să o frecați cu o perie de toaletă dimineața.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te