Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 15.01.2024 - 13:33
Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilsutrativ)

Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe. Gospodinele au descoperit trucul care ajută ca mașina de spălat să țină mai mult.

SHARE

Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe. Gospodinele au descoperit trucul care ajută ca mașina de spălat să țină mai mult.

Citește și: Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie?

În acest moment, apoape toate gospodăriile au mașini de spălat. INS spune că aproape 85% dintre gospodării au mașini de spălat. Deși e un procent foarte mare, e printre cele mai mici din UE.

Spre exemplu, Cheia are 100% acoperire cu mașini de spălat în gospodării.

Și nu uitați! România are o mare tradiție a mașinilor de spălat. Producția mașinilor de spălat rufe a început în anii 60, la Cugir și la Iași. Mulția aveau în comunism mașini de spălat rufe Albalux. Acestea erau fabricate la Cugir, în Alba. Mașinile de spălat erau de două tipuri: cu storcător și încălzire sau fără

Pentru a te bucura şi a profita la maximum de toate avantajele pe care ţi le oferă tehnologia, învaţă să o păstrezi funcţională cât mai mult timp, scrie RTV.

Indiferent de ce model alegi şi indiferent dacă gasesti maşini de spălat rufe ieftine sau mai scumpe alege să le întreţii cum se cuvine.

Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Se spune că durata medie de viaţă a unei maşini de spălat este de 10 ani, însă ea se poate defecta şi mai devreme şi specialiştii sunt de părere că cele mai multe defecţiuni au legătură cu modul în care o întreţii.

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Atunci când spălăm rufele, apar momente când suntem nevoiți să scoatem sertarul din maşina de spălat, care – în timp – acumulează murdărie rămasă de la soluția pe care o folosim în mașina de spălat. Dar există un buton secret care te poate ajuta să deblochezi sertarul respectiv.

Sertarul din mașina de spălat conține „găuri de pulverizare”, care pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur.

Aceste găuri sunt frecvent blocate de resturi de calcar sau mucegai, iar asta înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu este dizolvat eficient.

Nimeni nu știa de acest truc

Dacă observi că o secțiune nu este preluată complet în timpul unui ciclu, înseamnă că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate, iar pentru a remedia situația… este recomandat să curățați interiorul mașinii de spălat și, implicit, sertarul amintit anterior.

Pentru asta, scoateți sertarul dozatorului din maşina de spălat, dar fără să forțați! Atenție, există un buton secret care blochează sertarul.

Acesta se află în partea superioară a sertarului și va trebui să apăsați ușor în jos pe el, pentru a debloca sertarul.

După ce folosiți butonul secret, scoateți sertarul și spălați-l bine cu apă. Ulterior, în spațiul pe care sertarul l-a lăsat în urmă, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat.

Citește și: 300 lei plătesc în plus milioane de familii la încălzire. De ce sunt afectați cei mai săraci români

Frecați aceste găuri cu o periuță de dinți veche și aveți grijă să curățați ușor, pentru a nu vă deteriora aparatul. Dacă există un focar de mucegai în mașina de spălat, recomandarea este să spălați bine acele spații.

Luați o periuță de dinți veche și înmuiați-o într-un amestec de 50 la sută oțet și 50 la sută apă înainte de a freca, iar odată ce găurile de pulverizare sunt curățate, balsamul de rufe ar trebui să se scurgă fără probleme din sertarul dozatorului.

După acest proces, introduceți și sertarul la locul său, iar pentru blocare, folosiți același buton secret. În felul acesta veți avea o mașină de spălat curată, fără mucegai, iar rufele voastre se vor spăla mult mai bine.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te