94 de artişti, în competiţia pentru un loc în semifinala Eurovision România

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.12.2021 - 17:25
Un număr de 94 de artişti, în competiţia pentru un loc în semifinala Eurovision România. / Foto: tvr.ro

Un număr de 94 de artişti s-au înscris în competiţia pentru un loc în semifinala Eurovision România. Aproape 40% dintre compozitorii şi interpreţii înscrişi sunt din străinătate - Suedia, Marea Britanie, Rusia, Croaţia, Israel, Italia, Grecia, Spania sau Bulgaria .

SHARE

Regulamentul Selecţiei Naţionale pentru desemnarea reprezentantului ţării noastre la Eurovision a revenit la formatul din anul 2019, artişti autohtoni precum şi mulţi compozitori şi interpreţi din străinătate intrând în competiţie pentru şansa de a participa, sub culorile ţării noastre, la faza internaţională a concursului.

"Mă bucur că numeroşi artişti, români şi străini, au răspuns pozitiv provocării pe care am lansat-o şi le mulţumesc pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Cred că juriul va avea o sarcină deloc uşoară în următoarele două zile, când va decide semifinaliştii ediţiei din acest an. (...) Au revenit solişti şi compozitori care au mai reprezentat România la Eurovision, cu experienţă la această competiţie, însă avem şi artişti noi, consacraţi sau mai puţin cunoscuţi, care au posibilitatea de a câştiga un loc pe scena celui mai mare concurs de profil din lume. Este o şansă reală pentru toţi", a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiştii care vor juriza preselecţia din acest an. Ei vor forma juriul de specialişti la toate fazele Selecţiei Naţionale, de la etapa preselecţiei până în marea finală.

Citește și: Ion Țiriac i-a făcut cadou de Crăciun fiicei sale un Mercedes AMG GT de peste 700 CP și 300.000 €

Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei

Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În show-ul semifinalei, juriul şi publicul vor alege doar zece piese pentru marea finală.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului 2022, pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când se va decide numele reprezentantului României în competiţia internaţională.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Citește și: FOTO Prima locomotivă de cale ferată îngustă construită și livrată în România în ultimii 31 de ani

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc la Torino

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

41 de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional. Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te