Trei destinații pentru Ziua Copilului

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.05.2019 - 07:08

1 iunie bate la ușă, iar niciun cadou nu poate echivala cu o vacanță în familie, plină de experiențe unice, într-unul dintre parcurile de distracții din Europa. Nu vă faceți griji, există atracții pentru toate vârstele, așa că nu vă veți plictisi.

SHARE

Copiilor le place tehnologia. Se joacă pe tabletă sau calculator, se uită la desene animate și își construiesc adevărate modele în jurul personajelor preferate.

Dar cel puțin la fel de mult caută aventurile în familie, iubesc să se cațere sau să se bată cu apă și sunt avizi de cunoaștere și distracție plină de adrenalină.

Prin urmare, cele mai mari parcuri tematice sunt o soluție perfectă pentru o mini-vacanță, răspunzând punctual aproape tuturor viselor.

Iar dacă se află și pe rute aeriene solicitate, precum Paris, Barcelona sau Milano, puteți găsi și biletele de avion la tarife convenabile. 

PortAventura

Dacă Disneyland Paris este un parc tematic fabulos, cu zeci de atracții pentru toate vârstele, dar ușor focusat pe universul copiilor, PortAventura îi are în prim plan pe cei care pot gusta accelerațiile și vitezele celui mai mare roller-coaster din Europa, Dragon Khan - atinge 110km/h și are 8 lupinguri uriașe.

Aflat la circa 100 de kilometri de Barcelona, PortAventura este împărțit în cinci zone tematice: Mediterania, Polinezia, China, Mexic și Vestul Sălbatic.

Mediterania este un veritabil oraș catalan de coastă, un loc destinat relaxării și explorării. Dar amatorii de senzații tari pot încerca Furious Bacus, un roller-coaster aparent cuminte, dar care accelerează de 0 la 135 km/h în doar trei secunde.

În Polinezia, veți putea admira păsări exotice, de exemplu, și face o călătorie cu barca printre stânci la Tutuki Splash.

Apoi, în China se află locul de întâlnire  al dragonilor cu Marele Zid și, evident, Dragon Khan.

În Mexic, vizitatorii invitați într-o incursiune prin jungla mayașă. La Templul Focului, de pildă, veți fi învăluiți de flăcări și fum. Iar El Diablo vă va purta într-o călătorie pe o structură din lemn într-o mină.

În Vestul Sălbatic, The Silver River Flume și The Grand Canyon Rapids sunt două curse special concepute pentru însetații de adrenalină.

Gardaland

Cel mai mare parc de distracții din Italia, Gardaland, se află la circa 140 de  kilometri cu mașina de Milano, în apropierea lacului Garda.

Complexul se întinde pe o suprafață totală de 445.000 de metri pătrați, din care parcul tematic, care are peste 30 de atracții pentru toate vârstele, ocupă 200.000 de metri pătrați. Oblivion: The Black Hole, roller-coaster-ul care plonjează în pământ, Raptor, roller-coaster-ul care ajunge la zero gravitație, și trenulețul Mammut se numără printre cele mai apreciate experiențe.

În Ramses: Il Risveglio puteți lua parte la o luptă cu arme cu laser, iar I Corsari: la Vendetta del Fantasma vă invită într-o călătorie inedită cu o navă de pirați. De asemenea, la Gardaland veți putea experimenta și trei atracții pe apă: Fuga da Atlantida, Jungle Rapids și Colorado Boat.

Nu în ultimul rând, complexul include Gardaland Sea Life Aquarim, unde, în 40 de bazine speciale puteți descoperi peste 5.000 de specii submarine.

Disneyland Paris

Există un singur loc în Europa unde personajele din desenele animate sau filmele de animație prind viață. Pe fiecare alee, la orice colț sau în orice clipă poți da nas în nas cu Mickey, Minnie, Pluto, Goofy și toți prietenii lor la Disneyland Paris.

Iar în timpul paradelor zilnice ori seara, pe parcursul grandiosului show de lasere, foc, sunet și lumini, cu mic, cu mare, toate personajele le dau întâlnire turiștilor pe bulevardul principal din „Capitala Magiei“ sau  în jurul Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită.

„Planeta magică“ Disneyland Paris este formată din două parcuri tematice: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park.

La acestea, se adaugă Disney Village, un loc ideal pentru câteva clipe de odihnă și shopping, astfel încât, indiferent de vârstă, distracția și senzația de bine să fie la maximum.

În Disneyland Park, Buzz Light Laser Blast îi transformă, de exemplu, pe cei mici în gardieni cosmici, cu misiunea de a salva jucăriile.

Big Thunder Mountain vă invită într-o călătorie cu pericole la tot pasul, la bordul unui trenuleț de mină, iar pentru cei aflați în căutarea aventurii, în Adventureland, misiunile sunt trasate de Indiana Jones și Pirații din Caraibe.

În Walt Disney Studios Park, pe de altă parte, vizitatorii se transformă în regizori, pentru a trăi pe pielea lor experiența de a fi erou de cinema.

Cars Race Rally este o cursă plină de adrenalină, cu motoarele turate la maximum, iar Crush’s Coaster reprezintă o incursiune palpitantă în lumea subacvatică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te