Tessa Thompson, o actriță de care vom mai auzi

DE Newsweek România | Actualizat: 17.08.2018 - 07:59

Neverosimilul succes din această vară semnat Boots Riley, satira politică suprarealistă Sorry to Bother You/ Scuze de deranj, abundă în detalii care îţi fură privirea.

SHARE

Printre cele mai amuzante sunt cerceii purtaţi de Tessa Thompson, care o interpretează pe Detroit, artista prietenă a personajului principal, interpretat de Lakeith Stanfield (Atlanta). Fiecare pereche supradimensionată este însoţită de un mesaj politic, cum ar fi „Tell Homeland Security/We Are the Bomb/ Spuneţi-le celor de la Securitatea Naţională/ Că noi suntem bombă“. În majoritatea cazurilor, „sunt versuri de melodii legate tematic cu ceva din scena respectivă“, spune Thompson. „Detroit îşi foloseşte fiecare centimetru al corpului pe post de pânză“. 

Prin intermediul artei sale, personajul luptă pentru egalitate socială. „Îmi place faptul că filmul transmite ideea că un grup mic de oameni dedicaţi şi furioşi poate genera schimbarea“, spune actriţa, printre ale cărei roluri se numără cele din serialul HBO Westworld şi din peliculele Creed şi Selma. Şi, că tot vorbeam de dedicare: unul dintre actele artistice ale lui Detroit implică purtarea a nimic altceva decât a trei mănuşi din piele. „Îmi place foarte mult să accept doar roluri care mă sperie puţin“, spune Thompson. „Şi au fost unele elemente care constituie personajul Detroit care chiar m-au speriat“. 

Ţi-ai luat ca sursă de inspiraţie artişti adevăraţi?

Marina Abramovic, datorită felului în care îşi înglobează viaţa personală în actele ei artistice şi pictorul Kerry
James Marshall. I-am văzut retrospectiva şi am fost cu adevărat impresionată – felul în care vorbeşte despre faptul că din canoanele artelor plastice sunt excluse corpurile persoanelor de culoare. Şi că, în lumea aceea, un artist de culoare devine un artist „de succes“ doar atunci când operele sale sunt apreciate de lumea albilor – ceea ce însemnă că produci opere despre propriile experienţe pentru oameni care par cum nu se poate mai diferiţi de tine. M-am gândit la lucrurile acestea când încercam să creez personajul Detroit.

Cum a fost să lucrezi cu Stanfield, care pare aproape magic?

Extrem de amuzant! Şi a fost o experienţă foarte liberă. Actorii vorbesc despre felul în care vor să intre într-o zonă care recreează un soi de copilărie, dar nu mulţi pot face acest lucru, deoarece presupune multă vulnerabilitate. Când eşti adult, există ideea aceasta că nu e potrivit să te porţi aşa dacă vrei să fii luat în serios. Nu cred că lui Lakeith îi pasă de aşa ceva.

Worry Free, concernul înspăimântător din film, vinde oameni. S-ar mai putea întâmpla asta din nou în America?

Pelicula este o satiră. Dar există o mulţime de lucruri care credeam că nu se pot întâmpla şi se întâmplă – cum ar fi un star de reality-TV la Casa Albă. Ştiaţi că există o versiune mai veche a scenariului în care conducătorul Worry Free [Armie  Hammer] spune că face din nou America măreaţă? Deci bănuiesc că orice este posibil. - Janice Williams

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te