Sumă record pentru o rochie purtată de Prințesa Diana. A fost adjudecată cu 1,14 milioane de dolari

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 18.12.2023 - 19:58
Sumă record pentru o rochie purtată de Prințesa Diana - Foto: profimediaimages.ro
rochie diana

Sumă record pentru o rochie purtată de Prințesa Diana. Ținuta de seară semnată de designerul Jacques Azagury a fost adjudecată cu 1,14 milioane de dolari, de 11 ori mai mult decât estimarea inițială, ceea ce reprezintă un nou record pentru un obiect vestimentar aparținând Dianei

SHARE

Sumă record pentru o rochie purtată de Prințesa Diana. Ținuta de seară a fost adjudecată în cadrul unei licitații cu suma de 1,14 milioane de dolari, aproape dublu față de precedentul record.

Sumă record pentru o rochie purtată de Prințesa Diana. A fost adjudecată cu 1,14 milioane de dolari 

O rochie purtată de Prinţesa Diana a stabilit un nou record în materie de modă, fiind adjudecată la Hollywood pentru o sumă de 11 ori mai mare decât preţul său estimat.

Ținuta de seară a fost vândută în cadrul unei licitaţii organizate de Julien's Auctions, în Beverly Hills, California, pentru suma totală de 1.148.080 de dolari, potrivit itv.com.

La aceeași licitație a fost oferită spre cumpărare și o bluză purtată de Diana pentru portretul ei de logodnă din 1981.

Citește și: Cine este nepoata lui Toma Caragiu care a jucat în „Nea Mărin miliardar”? Cum a făcut avere în SUA?

Bluza din crep roz are un guler tip volănaș și pliuri largi în față. S-a vândut cu 381.000 de dolari, de aproape patru ori mai mult decât estimarea inițială de 80.000 de dolari.

Pe de altă parte, rochia, o creaţie a designerului Jacques Azagury, fusese estimată să se vândă pentru suma de 100.000 de dolari.

Cu toate acestea, datorită preţului de adjudecare, rochia - compusă dintr-o parte superioară din catifea neagră cu perniţe la umeri, o fustă din organza albastră, o fundă mare şi o eşarfă - este în prezent cea mai scumpă rochie a Dianei vândută la licitaţie.

Precedentul record era deținut de o rochie din catifea, creaţie a designerului Victor Edelstein, purtată de Diana în 1991, care a fost vândută pentru suma de 604.800 de dolari la o licitaţie din luna ianuarie.

Diana a îmbrăcat iniţial rochia creată de Azagury în Italia, în 1985, în timpul unui turneu regal alături de soţul ei de atunci, Charles, prinţ de Wales şi, ulterior, la un concert al Orchestrei Simfonice din Vancouver în 1986.

Citește și: Fostul Palat BCR va deveni hotel de lux, cu 20 de milioane de euro. Are o vechime de 117 ani

Piesa de colecţie a fost realizată dintr-un material ales de comerciantul de textile de renume mondial, Jakob Schlaepher, şi are partea superioară împodobită cu stele metalice brodate.

Fusta de balerină a fost considerată o aluzie la sponsorizarea Baletului Național Englez și la dragostea ei pentru dans.

Ținuta de seară a Prințesei Daiana care a stabilit noul record - Foto: profimediaimages.ro

Diana a continuat să poarte mai multe piese Jacques Azagury în perioada în care a făcut parte din familia regală britanică, designerul de modă marocano-britanic creându-i rochia de mireasă pentru nunta cu Charles, în 1981. 

Prințesa Diana și fostul prinț de Wales, actualul rege Charles al III-lea, au divorțat oficial în 1996, la patru ani de la anunțul separării lor.

La 31 august 1997, Diana murea într-un accident de mașină petrecut în Paris, pe când se afla în compania lui Dodi Al-Fayed, fiul miliardarului Mohamed Al-Fayed.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te