Alimentul care îți albește dinții după ce îl consumi. Toți experții îl recomandă. Ce alte remedii are acesta pentru organism și cum îl poți consuma?
Alimentul care îți albește dinții după ce îl consumi
Se vorbește multe despre cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii la oameni: ridurile pielii, părul cărunt, căderea... Cu toate acestea, dinții sunt unul dintre elementele care suferă cele mai mari daune în timp.
După o anumită vârstă, mulți oameni încep să observe că dinții își pierd strălucirea naturală, sau că tartrul și petele devin mai vizibile. Vestea bună este că există alimente naturale care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății dentare, la întărirea smalțului și, cel mai important, la albirea eficientă a dinților.
Citește și: Ingredientul secret pentru cozonacul perfect. Cum poți să îl faci pufos și gustos cu doar un detaliu
Unul dintre cele mai recomandate alimente în rândul experților stomatologici, este surprinzător de ușor de încorporat în rutina zilnică de alimentație. Ambalat cu magneziu, colagen și alți nutrienți esențiali, care nu numai că beneficiază de sănătatea dinților tăi, dar contribuie și la o piele mai fermă și o sănătate generală mai bună.
Somonul este, fără îndoială, unul dintre alimentele cele mai recomandate de stomatologi pentru a îmbunătăți sănătatea dentară și, de asemenea, pentru a albi dinții în mod natural. Acest peste este incredibil de bogat in omega-3, vitamina D, magneziu si, chiar mai relevant in acest caz, colagen.
Beneficiile somonului pentru dinți
Colagenul conținut de somon este o componentă esențială a dentinei și a smalțului dentar. Consumând somon, nu numai că îți întărești smalțul, dar contribui și la menținerea acestuia sănătos, protejându-l de pete și uzură prematură. În plus, omega-3 promovează reducerea inflamației la nivelul gingiilor, ceea ce contribuie la un mediu oral mai sănătos.
După cum am menționat mai sus, colagenul este esențial nu numai pentru piele, ci și pentru gingii. Pe măsură ce trece timpul, producția de colagen în corpul nostru scade, ceea ce poate afecta fermitatea gingiilor noastre și sănătatea dinților noștri. Consumul de alimente bogate în colagen, precum somonul, ajută la menținerea gingiilor puternice și la prevenirea problemelor precum gingivita sau parodontoza, care pot duce la pierderea dinților dacă nu sunt tratate la timp.
Citește și: Alimentul din cămară mâncat cu cartofi prăjiți care te ajută la slăbit. Beneficiile din borcan
Datorită conținutului ridicat de magneziu și vitamina D, somonul promovează absorbția de calciu în organism, care este esențial pentru menținerea dinților puternici și rezistenți la pete. În plus, acești nutrienți ajută la reducerea acumulării de tartru, care este una dintre principalele cauze ale dinților galbeni.
Omega-3, prezent în somon, are proprietăți antiinflamatorii care nu numai că beneficiază de bunăstarea generală, ci sunt și esențiale pentru menținerea gingiilor sănătoase. Gingiile umflate sau deteriorate pot determina deplasarea dinților, ceea ce poate duce la probleme mai grave pe termen lung.