Secretul aflat de Sofia Vicoveanca de la fiul său pentru rămâne tânără. De ce șterge pozele fanilor

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.05.2023 - 15:12
Secretul aflat de Sofia Vicoveanca de la fiul său pentru a rămâne tânără - Foto: colaj

Sofia Vicoveanca a spus că fiul ei i-a împărtășit un secret astfel încât să nu își arate vârsta. Artista, care a împlinit 82 de ani este foarte activă și pare să fi găsit rețeta tinereții fără bătrânețe.

SHARE

Sofia Vicoveanca va împlini în toamnă 82 de ani și spune că nu o doare nimic.

Ea a spus că nu face playback, ci doar live pentru că o ajută spiritul și trupul. Călătorește des cu trenul și are multe concerte în țară și peste hotare. Imaginea este foarte importantă pentru ea. Astfel, încât fiul ei, care este cameraman la postul național de televiziune, a învățat-o trucuri pentru a da bine în imagini.

Dacă nu iese bine în pozele făcute alături de fani, le cere acestora să le șteargă. Și, să refacă pozele.

Nu îmi trebuie operație estetică

„Merg adesea cu trenul, de la București la Suceava, fac șase ore. La drum lung, în tren, oamenii își spun sufletul, observ care e starea țării, fac poze cu toată lumea care îmi cere, controlorii mă știu, deja, toți, de atâția ani. Am și o figură care nu se confundă, dar, știți ceva? Nimeni nu vine la tine, ca să faci poză cu el, dacă nu te place.

Însă, sunt tare pretențioasă. După ce fac un selfie cu cineva, îi zic: „Ia, să văd cum am ieșit. E normal, să văd, nu?”. Dacă nu-mi place îi zic: „Nu-mi place, încă o dată, mai facem!”.

Și caut lumina naturală. Eu am avut norocul să joc, în câteva filme, s-a întâmplat să gust din această artă. Iar fiul meu sau pruncul meu, cum îi zic eu, că tot pruncul meu rămâne până mor, e cameraman în TVR, el m-a învățat cum să pun lumina, la fotografii sau la filmări.

O lumină foarte bună, din față, îți netezește tot, întinde toată fața, nici nu-ți mai trebuie operație estetică. Când fac poze, trebuie să vină lumina din față, întorc telefonul.

Cu lumina în față, să vedeți că ieși frumos, ieși bine și îți taie și mulți ani. Așa, cu lumină din spate, ia să vedeți că și un copil pare un moșneguț”, a mai spus artista.

În România, doar cu hainele de pe ea

Newsweek România scris povestea de viață a Sofiei Vicoveanca nevoită să plece în România, în anii 40 doar cu hainele de pe ea. Tatăl său a stat mai mulți ani în lagăr.

Sofia avea doar 3 ani când tatăl ei a fost dus în lagăr (în 1944). A fost nevoită să învețe să țeasă covoare, să mulgă vaca, tot rostul gospodăriei. Așa a pregătit-o mama pentru viață, să știu de toate. Când tatăl ei a revenit din lagăr, avea deja 9 ani.

Am venit de la școală și am gasit un militar în casă care mi-a zis ‘hai la tata’. Am căutat în ochii mamei și ea mi-a confirmat. Eu, pe frații mei, numai că nu i-am alăptat, în rest am avut grijă totală de ei. Aveam 12 ani și mergeam la prășit ca să câștig niște bani, să-mi iau bumbac pentru haine”, a spus artista.

Artista spune că melodiile de mai târziu își au originea în cântecele de la clăci, șezătorile, nunțile, înmormântările la care a fost în coopilărie. S-a format în cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu“ din Suceava, apoi a plecat la Botoșani câțiva ani și de acolo drumurile și cântecele au purtat-o peste tot. 

Și-a pierdut soțul

Soțul meu era bucureștean și a venit, într-o zi, la Suceava cu o delegație. M-a văzut într-un spectacol, a pus ochii pe mine, de la a doua întâlnire mi-a propus să ne căsătorim. Eu voiam să număr stele, nu să mă mărit. Voiam să mai aflu niște lucruri despre el, să știu cum gândește. Știam doar că este ziarist. A fost alături de mine și mi-a ‘dirijat’ toți anii până acum 22 de ani, când l-am pierdut, a spus pentru unica.ro

A vrut să înfieze o fetiță

În anii 70, Sofia Vicoveanca a vrut să înfieze un copil, dar inundațiile din acel an au făcut ca toată țara să fie concentrată pe acel eveniment. Formalitățile întârziau, dar, minu,e Sofia Vicoveanca a răma sînsărcinată.

„În anul 1970 a fost o mare inundație în Ardeal și atunci am văzut generozitatea românilor, au sărit cu ajutoare și cu bani.  Apăruse o listă, cine dorește să infieze un copil. Eu și soțul meu ne-am gândit să luăm o fetiță de 3, 4 ani, că să pot pleca cu ea pe teren, că aveam plan de făcut. Eram 24 de oameni pe listă și doar noi nu aveam copii. Până la urmă nu s-au mai făcut înfieri și, după o lună de zile, am simțit că am pruncul meu. Este un copil dăruit”, potrivit sursei de mai sus.

Citește și: Sofia Vicoveanca, cerută de soție la a doua întâlnire. La 12 ani își creștea frații. Tatăl, în lagăr

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mia iubite cântărețe de muzică populară din România. Ea a folosit o minciună nevinovată întreaga ei viață pentru a face masa soțului ei mai gustoasă.

Citește și: Adevărul ascuns soțului de Sofia Vicoveanca pentru a-i face viața mai bună. Singură de 20 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te