marți 21 octombrie
EUR 5.0832 USD 4.3742
Abonează-te
Newsweek România

Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii! Ingredient secret în Postul Crăciunului

Data publicării: 27.11.2024 • 09:40 Data actualizării: 27.11.2024 • 10:20
Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii! Ingredient secret în Postul Crăciunului - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii! Ingredient secret în Postul Crăciunului - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii! Ingredient secret în Postul Crăciunului. Cum le prepari fără carne și ce ingredient neobișnuit poți folosi pentru un gust unic

Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii! Ingredient secret în Postul Crăciunului. Cum le prepari fără carne și ce ingredient neobișnuit poți folosi pentru un gust unic

Prepară cele mai bune sarmale de post după rețeta bunicii

Sarmalele de post sunt o adevărată delicatesă dacă sunt preparate cu grijă și ingrediente alese. Secretul constă în echilibrul aromelor și folosirea unor ingrediente care să înlocuiască savoarea cărnii. Iată o rețetă detaliată și ingredientul secret care le va face irezistibile!

Citește și: Sarmale românești vândute cu o liră pe internet, în Anglia. Românca ce a dat lovitura în afaceri

Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Foi de varză murată (sau foi de viță)
  • 200 g orez cu bob rotund (pentru o textură cremoasă)
  • 100 g ciuperci (champignon sau pleurotus) - pentru o aromă „cărnoasă”
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 2 morcovi rași
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 50 g nuci tocate grosier (pentru un plus de crocanță și gust)
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură boia dulce (sau afumată, pentru o aromă mai profundă)
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Foi de dafin, cimbru, sare, piper

Dar, după cum spuneam și la început, veți avea nevoie și de un ingredient secret, neobișnuit care să schimbe gustul sărmăluțelor de post, și anume, prune uscate. DA! Ați citit bine.

Acestea oferă o notă dulce-acrișoară, echilibrând gustul și adăugând o aromă surprinzătoare. Ele se combină perfect cu gustul sărat al verzei murate și completează savoarea ciupercilor.

Cum prepari sarmalele de post?

Călește ceapa în puțin ulei până devine sticloasă. Adaugă morcovul ras și călește încă 2-3 minute. Adaugă ciupercile tocate mărunt și usturoiul. Gătește până scade apa lăsată de ciuperci. Pune orezul spălat și scurs și lasă-l să se călească ușor, amestecând continuu.
Adaugă pasta de tomate, nucile tocate, stafidele și condimentele (sare, piper, boia). Amestecă bine și mai lasă pe foc 2-3 minute.

Citește și: Țara unde sarmalele sunt servite cu piure și dulceață de fructe de pădure. E o tradiție în spate

Împachetarea sarmalelor:

Ia câte o foaie de varză, adaugă o lingură de umplutură și rulează sarmaua, împingând capetele în interior.
Repetă procesul până termini compoziția. După asta, pe fundul oalei, pune un strat de varză tocată.
Așază sarmalele în straturi, adăugând printre ele foi de dafin și crenguțe de cimbru.

Acoperă cu varză tocată și toarnă apă cât să acopere sarmalele. Adaugă 2 linguri de pastă de tomate diluată în apă. Fierbe la foc mic timp de aproximativ 2 ore. La final, poți da oala la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru o crustă ușor rumenă.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră