Un studiu privind bunăstarea la locul de muncă realizat de Better, o întreprindere socială caritabilă din Marea Britanie, a analizat impactul muncii asupra sănătății fizice și mintale.
Aproape jumătate dintre lucrătorii dintr-o regiune a Angliei au declarat că munca de acasă le-a permis să facă mai multă mișcare.
Respondenții au declarat că munca hibridă se află pe primul loc pe lista priorităților atunci când candidează pentru un loc de muncă, conform BBC.
Citește și: Munca de acasă, la putere. Marile companii multinaționale plănuiesc să reducă spațiile de birouri
O participantă la studiu a declarat că munca la distanță îi oferă „mai mult timp pentru exerciții”, deoarece nu trebuie să facă naveta și poate face exerciții înainte de muncă și în timpul pauzei de prânz.
Ea a spus că dieta ei este mai sănătoasă, deoarece poate găti acasă și „nu este limitată la sandvișuri și gustări de la cantină”.
Stiluri de viață mai sănătoase
Potrivit studiului, 42% dintre persoanele din regiunea Yorkshire au declarat că munca de acasă le oferă mai mult timp pentru a se antrena.
Citește și: Cum vor arăta oamenii în viitor. Munca de acasă ne transformă total. Ce au descoperit cercetătorii
Dintre persoanele intervievate, 25% au afirmat că munca de la distanță le sporește oarecum capacitatea de a face exerciții fizice, în timp ce 16% au afirmat că le sporește semnificativ cantitatea de exerciții fizice.
Claire Henderson, un antrenor personal din Hull, a declarat: „Nu este surprinzător faptul că metodele de lucru mai flexibile permit oamenilor să urmeze un stil de viață mai sănătos, deoarece a fi blocat la birou de la nouă la cinci timp de cinci zile pe săptămână chiar te limitează atunci când vine vorba de fitness”.
„Dacă naveta dumneavoastră durează 30 de minute dus, 30 întors, munca de acasă vă oferă o oră liberă”.
Sănătatea mintală
Sophie Johnson-Read, manager al departamentului de sport al Universității din Hull, a declarat că modelul de lucru hibrid oferă „flexibilitate” și a contribuit la „îmbunătățirea productivității”.
„Adesea, atunci când oamenii devin ocupați, renunță rapid la sport și la activitatea fizică, deși acestea ar trebui să fie prioritare”, a spus ea.
Citește și: Job de 5.500 euro pentru români. Primesc și cazare gratuită doar să se încadreze în cerințe
Persoanele care fac mișcare în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de boli grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, diabetul de tip 2 și cancerul.
De asemenea, sportul poate reduce riscul de a dezvolta depresie și poate îmbunătăți sănătatea mintală.
Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute de „exerciții fizice de intensitate moderată”, cum ar fi mersul rapid, mersul pe bicicletă sau dansul, pe săptămână.