Soția și fiul, bătălie pe moștenirea lui Liviu Vasilică. Securea războiului, îngropată după 20 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.04.2023 - 18:04
Liviu Vasilică - Foto: Arhiva

Artistul Liviu Vasilică a murit în plină glorie și pe neașteptate la numai 52 de ani. Timp de 20 de ani, mama și fiul nu și-au vorbit după ce nu s-au înțeles în legătură cine ar trebui să valorifice moștenirea populară lăsată de Liviu vasilică.

SHARE

Liviu Vasilică a fost un ul dintre cei mai iubți artiști de muzică populară. El s-a născut la 2 iulie 1950, în comuna Plosca, judeţul Teleorman. De profesie a fost medic pediatru. 

Din studenție a devenit solist vocal particpând la multe festivaluri de unde s-a întors cu multe premii. 

Liviu Vasilică s-a inspirat din cântecele Mariei Tănase şi pe cele ale rapsodului din Teleorman Gogu Ivaşcu, de la care a deprins primele sale cântece.

Citește și: FOTO Fiul lui Rădoi e șeicul străzilor la 18 ani. Are tanc de 450.000€ și propriile șine de tramvai

 A debutat în celebra emisiune Tezaur Folcloric cu cântece bărbătești de grup, foarte cunoscute în Teleormanul natal.

În anul 1987, Liviu Vasilică a înfiinţat Grupul Teleormanul, alături de care a început să susţină recitaluri. După 1990 a reînfiinţat Ansamblul de Cântece şi Dansuri "Burnasul”.

Citește și: Gheorghe Zamfir, divorț de femeia care îl șantaja că se sinucide. Falit, este salvat de un înger

Moartea lui Liviu Vasilică a fost una fulgerătoare, la doar 54 de ani. Îndrăgitul artist s-a stins pe 19 octombrie 2004, după o lungă suferință. Ciroza a fost boala care i-a măcinat organismul și i-a curmat viața atât de devreme.

Fiul i-a călcat pe urme

“Eu mă simt foarte aproape de tata prin ceea ce fac, lumea mă asociază foarte mult cu el, deși eu nu o să fiu niciodată la nivelul la care a fost tatăl meu. Nu am plecat la drum cu ideea de a-l înlocui sau de a-l egala pe Liviu Vasilică, am plecat la drum cu ideea de a continua ceea ce a început tata, munca titanică pe care a făcut-o tatăl meu.”, a spus Florin Vasilică, fiul lui Liviu Vasilică, într-un interviu mai vechi pentru AntenaStars.

Florin s-a născut la 10 mai 1983, în Alexandria. El a reînființat reînfiinţat în 2004 de Florin Vasilică, Grupul Teleormanul.

De la ce a pornit cearta cu mama sa

Forin Vasilică a explicat de la ce a pornit întreg scandalul dintre el și femeia care i-a dat viață.

 „Eu i-am cerut mamei mele să-mi cedeze acele piese, ea mi-a promis că da. Eu i-am jurat tatălui meu că nu o să-l dau uitării. Eu nu-mi doresc bani de pe urma lui Liviu Vasilică, eu vreau să-i duc muzica mai departe. Mama mea a înregistrat numele tatălui mei la OSIM și l-a pus într-un sertar. Eu vreau să fac un festival care să se numească „Liviu Vasilică”, dar nu pot fără acordul ei. Eu am încercat de fiecare dată să las de la mine și nu vreau să o dau în judecată”, declara Florin Vasilică în 2013, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Cei doi s-au împăcat la aproape 20 de ani de la moartea lui Liviu Vasilică

„Mi-am petrecut ziua onomastică, acasă cu familia! Mai ales că a fost și ziua fiului meu, pe care îl cheamă Florin, dar și a mamei mele, Florina. Am fost cu toții împreună. Am profitat că nu am avut cântare și am stat în liniște cu cei dragi.

Mama a venit și ea pe la mine pentru că noi, acum, nu mai suntem certați, suntem în relații foarte ok, am mai lăsat de la mine, am renunțat la acele lucruri care ne separau, și acum este totul bine.

Eu cu mama stăm la o distanță de trei minute, așa că ajungem foarte repede, unul la altul. Ea de ziua mea onomastică (de Florii – n. r.) mi-a adus un tort cadou, dar vreau să îți zic că eu nu sunt cu zilele de naștere. Eu ultima dată, ziua de naștere, mi-am făcut-o la vârsta de 18 ani. Atât! Însă, a fost frumos”, a declarat Florin Vasilică pentru Click

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te