Milionarul care cheltuie doar 1000 lei pe săptămână. Cultivă legume, vânează și are o singură mașină

DE Florentina Enache | Actualizat: 21.08.2024 - 11:33
Milionarul care cheltuie doar 1000 lei pe săptămână. Cultivă legume, vânează și are o singură mașină - Foto: Daily Mirror
Milionarul care cheltuie doar 1000 lei pe săptămână. Cultivă legume, vânează și are o singură mașină - Foto: Daily Mirror

Milionarul care cheltuie doar 1.000 de lei pe săptămână. Cultivă legume, vânează animale și are o singură mașină, pe care o împarte cu iubita.

SHARE

Faceți cunoștință cu milionarul care duce o viață simplă, cheltuind bani doar pe lucruri esențiale, fără să plece vreodată în vacanță, deși câștigă aproape 150.000 de lire sterline pe an (875.900 RON).

Citește și: Milionarii care refuză luxul și care economisesc bani lunar. De ce vor să ducă vieți modeste?

Marcus White, în vârstă de 51 de ani, deține active de peste 2 milioane de lire sterline.

Marcus se descurcă cu un minim de doar 200 de lire sterline pe săptămână (1.167 RON) și își face griji în mod frecvent cu privire la bani, conform unui articol al DailyMirror.

Citește și: Ai plăti 1.000.000 lei pentru o șansă la înviere? Ce firmă îți conservă trupul după moarte?

Deși acum trăiește confortabil, Marcus obișnuia să câștige doar 1,90 lire sterline pe zi din afacerea sa cu mobilă - pe care a început-o când avea 24 de ani.

Ani de zile, venitul anual al absolventului Universității Oxford a atins un maxim de aproximativ 5.000 de lire sterline, iar Marcus a învățat să trăiască cu un buget redus. 

Citește și: Descoperire epocală despre Giulgiul din Torino. Analiza cu raze X a confirmat vechimea pânzei

Deși acum câștigă foarte mult, și-a păstrat obiceiurile de la 20 de ani. Continuă să trăiască cu moderație, cheltuind bani doar pe lucrurile fără de care nu poate trăi și reciclând ori de câte ori poate.

Are o singură mașină, pe care o împarte cu iubita sa, și își încălzește casa prin arderea paleților de lemn.

Citește și: Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Ținea „fabrica morții” cu oasele a 49 de victime

De asemenea, cultivă o mulțime de fructe și legume și vânează pentru a-și procura mâncare, nu consumă alcool și urinează în curte, pentru „a economisi apă și a fertiliza pământul”.

„Deși oamenii zic că sunt stabil din punct de vedere financiar, încă îmi fac griji pentru bani. Sunt total opusul unui consumator - nu-mi place deloc consumerismul”.

„Nu-mi place să irosesc nimic, am instinctul de a economisi cât de mulți bani pot și cumpăr doar lucrurile de care am cu adevărat nevoie. Sunt foarte fericit să trăiesc din minimul necesar - lunar, cheltuiesc bani pe mâncare, facturi, contractul meu de telefonie este de 8 lire pe lună și am o mașină pe care o împart cu iubita mea”.

La doi ani după ce a absolvit Universitatea Oxford cu o diplomă în fizică, Marcus a decis să își înființeze propria afacere cu mobilă. La vârsta de 24 de ani, s-a întors la ferma familiei sale din Dorset și a transformat o clădire veche, neutilizată, într-un atelier.

„Prelucrarea lemnului era o pasiune de-a mea și am decis să transform această pasiune într-o afacere. A fost foarte dificil să fac bani - am început afacerea în 1997 și, în primul an, am câștigat aproximativ 4.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă 1,90 lire sterline pe zi”.

Venitul său a crescut încetul cu încetul, dar a fost o provocare - cel mai mare profit pe care l-a obținut într-un an a fost de 11.000 de lire sterline. El a spus: „Mi-am dat seama de la bun început că, dacă voi continua așa, voi avea 65 de ani, voi munci din greu și tot nu voi avea bani. Am început să caut o altă afacere - nu voiam să fac asta pentru tot restul vieții mele”.

Citește și: Cum a reușit o româncă să țepuiască un bătrân milionar din Italia: o porție de creveți 17000€

Tatăl lui Marcus, un fermier, a întâmpinat dificultăți financiare și a fost nevoit să își vândă ferma - a păstrat doar o mică parte din terenul care găzduia câteva clădiri abandonate. Cei doi au făcut o înțelegere - Marcus a obținut autorizația de construire pentru clădirea atelierului său și, în schimb, tatăl său i-a dat mica porțiune de teren.

A strâns 420 000 de lire sterline pe parcursul a 16 ani, prin economii și împrumuturi, pentru a-și începe un proiect de construire a unui parc de afaceri cu mai multe clădiri. 

„În acel moment, afacerea mea începuse să producă ceva mai mulți bani - câștigam cel mult un salariu mediu, dar economiseam obsesiv fiecare bănuț pe care îl aveam și cheltuiam minimul absolut. Trebuia să economisesc cât de mult puteam pentru a investi în dezvoltarea afacerii”.

Marcus a spus: „Următoarea sarcină a fost să umplu clădirile cu chiriași pentru a mă asigura că în sfârșit am un venit bun pentru prima dată în viața mea. A fost un risc major - îl construisem în finalul ultimei recesiuni și se afla într-o zonă rurală, așa că știam că va fi o sarcină dificilă.”

Primul chiriaș s-a mutat în aprilie 2014. Marcus a spus că a fost un „început lent” - chiriașul închiriind aproximativ 10% din spațiu, ceea ce a generat un venit de aproximativ 8 000 de lire sterline.

Apoi, la începutul anului 2015, un al doilea chiriaș a venit și a închiriat aproximativ jumătate dintr-o clădire. Veniturile din chirii ale lui Marcus au sărit la 46.000 de lire sterline și el a declarat: „La vârsta de 41 de ani, a fost pentru prima dată în viața mea când am început să câștig bani rezonabili”.

De-a lungul anilor, Marcus s-a confruntat cu datorii ca urmare a unui divorț și a reparațiilor în urma unui incendiu în parcul de afaceri. Cu toate acestea, în 2019, parcul de afaceri era plin de chiriași și a reușit să plătească aceste datorii și să înceapă să își crească averea.

„Suma maximă pe care aș spune că o cheltui într-o lună este de 1.000 de lire sterline”, a declarat bărbatul.

„Am un aspirator care are aproximativ 15 ani și l-am reparat de mai multe ori în loc să cumpăr unul nou”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te