Milionarii care refuză luxul și care economisesc bani lunar. De ce vor să ducă vieți modeste?

DE Florentina Enache | Actualizat: 21.08.2024 - 13:20
Milionarii care refuză luxul și care economisesc bani lunar. De ce vor să ducă vieți modeste? - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)
Milionarii care refuză luxul și care economisesc bani lunar. De ce vor să ducă vieți modeste? - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Milionarii care refuză luxul și care economisesc bani lunar. „Ca milionar self-made, am crezut întotdeauna că a trăi sub posibilitățile tale este cheia succesului financiar pe termen lung”.

SHARE

Mulți oameni își limitează bugetul de cheltuieli, pentru a economisi bani pe termen lung. Se pare că unii milionari fac același lucru, în ciuda posibilităților financiare.

Tommy Mello, CEO și fondator al A1 Garage Door Service și George Yang, fondator și designer principal de produse la YR Fitness, au împărtășit de ce preferă să nu cheltuiască pe cât le permite buzunarul, conform unui articol al Finance Yahoo.

Citește și: Milionarul care cheltuie doar 1000 lei pe săptămână. Cultivă legume, vânează și are o singură mașină

„Ca milionar self-made, am crezut întotdeauna că a trăi sub posibilitățile tale este cheia succesului financiar pe termen lung”, a spus Mello. 

Prioritizarea necesităților în detrimentul dorințelor

„Unul dintre primii pași pe care i-am luat a fost să fac o distincție clară între nevoi și dorințe”, a spus Mello. „Cheltuielile mele se concentrează pe ceea ce este esențial, fie că este vorba de afacerea mea sau de viața personală”.

Citește și: Descoperire epocală despre Giulgiul din Torino. Analiza cu raze X a confirmat vechimea pânzei

El a spus că acest lucru înseamnă să evite produsele de lux sau achizițiile impulsive care nu se aliniază cu obiectivele sale. „Evit cheltuielile inutile care se pot acumula rapid, concentrându-mă pe nevoi.”

Contul de economii

„Mi-am automatizat economiile, astfel încât o parte semnificativă a veniturilor mele să fie pusă deoparte înainte ca eu să văd banii în cont”, a spus Mello. Acest lucru îl ajută să trăiască cu un buget prestabilit și îl asigură că investește constant în viitorul său.

Citește și: Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Ținea „fabrica morții” cu oasele a 49 de victime

„Este ușor să cazi în capcana de a cheltui ceea ce ai în cont”, a spus el, „dar în momentul în care o anumită sumă de bani se duce direct în contul de economii, elimin tentația și construiesc pasiv bogăția.”

Investiții inteligente în detrimentul cheltuielilor

În loc să cheltuiască bani pe active care se depreciază, Mello se concentrează pe investiții în lucruri a căror valoare crește, cum ar fi proprietățile imobiliare și afacerea sa.

Această schimbare de mentalitate de la cheltuieli la investiții a fost crucială. „Fiecare dolar pe care aleg să nu îl cheltuiesc este un dolar care poate fi investit, contribuind la creșterea averii mele în timp”, a declarat el.

Stilul de viață modest

„Pe măsură ce venitul meu a crescut, am avut grijă să nu pierd bani printr-un stil de viață exuberant”, a explicat Mello. „Conduc în continuare o mașină fiabilă și nu mă dau în vânt după cele mai noi gadgeturi sau obiecte de lux”.

În schimb, el reinvestește acest venit suplimentar în afacerea sa și în alte întreprinderi care continuă să genereze mai mulți bani. „Este vorba despre menținerea unui stil de viață modest, indiferent cât de mult crește venitul tău”.

Yang recomandă același lucru. „Evitarea creșterii costului stilului de viață implică stabilirea unor limite financiare clare și respectarea acestora, indiferent de cât de mult crește venitul”, a spus el. 

O strategie eficientă pe care Yang a folosit-o este să își crească automat rata de economisire ori de câte ori primește o mărire de salariu sau un bonus, în loc să aibă mai multe cheltuieli. „Acest lucru asigură faptul că nivelul meu de trai rămâne constant, chiar dacă venitul meu crește.”

În plus, Yang menține un buget strict care se aliniază cu obiectivele sale financiare pe termen lung, permițându-și cheltuieli ocazionale, dar controlate.

„Trăind după un buget prestabilit și direcționând orice venit suplimentar către investiții, am reușit să îmi cresc averea, menținându-mi în același timp un stil de viață confortabil, dar modest”, a declarat el.

Atenția la buget

„Urmăresc fiecare dolar care intră și iese”, a explicat Mello. „Fiind conștient de cheltuielile mele, îmi ajustez bugetul atunci când este necesar și mă asigur că trăiesc întotdeauna în limita mijloacelor mele”.

Această practică îl ajută, de asemenea, să identifice domeniile în care poate face reduceri dacă este necesar, ceea ce îi permite să rămână flexibil din punct de vedere financiar.

Oameni cu aceleași idei

Mello a constatat că este incredibil de util să se înconjoare de oameni care împărtășesc valori financiare similare. „Este mai ușor să îți menții obiceiurile modeste atunci când cei din jur apreciază aceleași lucruri”, a spus el. 

Mello a explicat că a trăi sub posibilitățile tale nu înseamnă să te privezi, ci să faci alegeri inteligente care să se alinieze cu obiectivele tale pe termen lung.

„Am reușit să îmi construiesc și să îmi mențin averea fără să cad în capcanele cheltuielilor excesive sau ale inflației stilului de viață, concentrându-mă pe ceea ce contează cu adevărat și rămânând disciplinat”, a spus el.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te