Ionuț Cristache, moderatorul care invită penali la TVR, salariu de 26.300 de lei pe lună

DE Alexandru Pop | Actualizat: 22.11.2018 - 15:14
Ionuț Cristache

Libertatea a intrat în posesia contractului încheiat de Societatea Română de Televiziune şi moderatorul emisiunii România 9.

SHARE

Ionuț Cristache câștigă, potrivit documentului obținut de Libertatea, de două ori mai mult decât încasa, anul trecut, decât încasa, anul trecut, directorul general al instituției, Irina Radu.

Lunar, moderatorul România 9 primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro). Pentru aceşti bani, el trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar, în condiţiile în care show-ul său, România 9, este zilnic, de luni până joi. 

Primirea salariului depinde de realizarea unui rating cu cel puţin 30% mai mare decât media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, având în vedere că emisiune este în prime-time, adică perioada în care cele mai multe televizoare din România sunt deschise, scrie Libertatea

Bonus de 1.300 de lei pentru rating TVR a avut în septembrie un rating de 0.4. 

Adică, pe timpul zilei, în fiecare minut s-au uitat undeva pe la 78.000 de persoane. Un rating cu 30% mai mare ar însemna practic cel puţin 0.5 rating – spre 90.000 de telespectatori pe minut. O creştere minoră. Emisiunea sa a reuşit să se claseze în luna septembrie pe poziţia 14 în topul talk-showurilor din România, cu 173.000 de telespectatori pe minut. Ionuţ Cristache poate fi şi penalizat sau recompensat pentru prestaţia din cadrul emisiunilor. 

„Sunt mai multe plaje de salarizare: dacă nu îndeplineşte pragul minim impus de conducerea postului, poate pierde cam 940 de lei. Câteva mii de persoane în plus îi aduc însă peste 1.300 de lei pe lângă acel salariu fix. Ceea ce, potrivit ratingului emisiunii, se întâmplă lună de lună. Astfel, cu bonificaţia lunară, el ajunge să câştige un salariu net de 27.740 de lei. Adică, puţin sub 6.000 de euro. Prin comparaţie, un reporter câştigă în TVR în medie 3.000 de lei pe lună. Iar fostul director general al TVR, Irina Radu, a câştigat în 2017, potrivit declaraţiilor de avere, undeva pe la 14.000 de lei pe lună, respectiv puțin peste 3.000 de euro”, scriu jurnaliștii.

Citește și Ion Cristoiu și Marius Pieleanu au primit, în total, 18.000 de euro de la TVR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.