Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.10.2024 - 15:11
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime - Foto: Istock / imagine cu rol iilustrativ
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime - Foto: Istock / imagine cu rol iilustrativ
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime - foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime - foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime. Despre ce ingredient este vorba și cum obții cea mai bună pizza chiar la tine acasă?

SHARE

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime. Despre ce ingredient este vorba și cum obții cea mai bună pizza chiar la tine acasă?

Vă spunem imediat cum să o preparați.

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă 

Pizza este un preparat culinar originar din Italia, compus în mod tradițional dintr-o bază de aluat copt, acoperit cu diverse ingrediente, cum ar fi sos de roșii , brânză (de obicei mozzarella) , carne, legume și condimente. Pizza a evoluat în timp și a devenit extrem de populară la nivel global, fiind adaptată în diferite culturi și bucătării.

Citeşte şi: Cea mai periculoasă mâncare din lume, care ucide 20.000 de oameni pe an de cancer. Unde e consumată?

Cum toată lumea este familiarizată cu acest preparat, astăzi vom vorbi despre modul de gătire, dar și despre cel mai important pas care te ajută să prepari cea mai bună pizza, și anume, blatul. 

Ingredientul secret pe care să îl adaugi în blatul de pizza pentru rețeta perfectă. Oferă frăgezime - foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Aluatul pentru pizza este în mod obișnuit preparat din făină de grău, apă, drojdie, sare și ulei de măsline. Poate fi subțire și crocant (în stil italian, Napoli), sau mai gros și pufos (în stil american, cum ar fi pizza de tip "deep dish"). Însă, există și un ingredient care oferă blatului un gust unic și o notă de frăgezime. 

Un ingredient secret care poate adăuga fragezime blatului de pizza este laptele sau laptele praf. Înlocuirea unei părți din apă cu lapte în aluat, sau adăugarea unei cantități mici de lapte praf, ajută la obținerea unui blat mai fraged și mai moale. Laptele contribuie prin grăsimile și proteinele sale, care fac aluatul mai fin și mai puțin crocant, oferindu-i o textură plăcută și mai pufoasă după coacere.

 Foto: Istock / imagine cu rol iilustrativ

Citeşte şi: Postul intermitent, risc de cancer de colon. Ce să nu mănânci dacă urmezi acest stil alimentar

De asemenea, un strop de ulei de măsline adăugat în aluat poate contribui la fragezime și la o crustă aurie delicioasă.

Zahărul natural din lapte favorizează caramelizarea în timpul coacerii, rezultând o crustă de culoare aurie și apetisantă. Laptele ajuta la formarea unei cruste mai uniforme si mai putin uscate.

Grăsimile din lapte fac aluatul mai elastic și mai ușor de modelat. Acest lucru poate ajuta la întinderea și formarea aluatului fără să se rupă sau să se contracteze înapoi, facilitând o pizza de dimensiune uniformă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te