Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească superb. Nu costă nimic!

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.04.2024 - 15:56
Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească minunat. Nu costă nimic! - Foto: Pexels/Tatiana
Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească minunat. Nu costă nimic! - Foto: Pexels/Dorota Semla

Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească superb. Nu costă nimic! Cine şi-ar fi putut imagina? Nu trebuie să faci decât un singur lucru: să nu arunci aceste coji.

SHARE

Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească superb. Nu costă nimic! Cine şi-ar fi putut imagina? Nu trebuie să faci decât un singur lucru: să nu arunci aceste coji de banane, la gunoi.

Acum că a venit primăvara, fiecare grădină are nevoie de reîmprospătare. De aceea, acest truc este mai mult decât binevenit.

Îngrăşământul-minune care face florile să înflorească minunat. Nu costă nimic!

Nu este surprinzător faptul că cei care iubesc plantele sunt mereu în căutare de lucruri grozave, care să îi ajute să crească plante mai sănătoase, în interior și în aer liber.

În anii trecuți, iubitorii de plante erau încântați de beneficiile folosirii zațului de cafea, pentru plante, și a cojilor de ouă. Recent, grădinarii au descoperit un nou produs promițător: apa de banane.

Stephanie Stephenson, autoarea cărții Rose Gardening, explică că această tendință recentă se datorează în mare parte faptului că „a face apă din coajă de banană este ușor și simplu.

Citeşte şi: Azotul otrăvitor scurs în Dunăre în Serbia ajunge în România. Cât e de periculos?

Este un îngrășământ natural, pentru plantele de exterior și de interior”. Bananele sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și magneziu. Această combinație poate stimula și aduce beneficii creșterii şi înfloririi plantelor tale.

Apa de banane este apa în care este înmuiată coaja de banană. Este simplu de făcut. Păstrează cojile de banană în apă, timp de câteva săptămâni, într-un borcan sau o găleată, apoi toarnă lichidul pe plante.

Foto: Pexels/Dorota Semla

Înmuierea cojilor de banană eliberează substanțe nutritive, precum potasiul și calciul în apă. Ele creează un îngrășământ lichid ieftin. În prezent, nu există dovezi științifice care să demonstreze că apa de banane conține de fapt suficient potasiu pentru a face diferența pentru plante.

Citeşte şi: Inovații care salvează Planeta: Baterii alimentate cu rugină, pungi din alge, vopseaua care răcește

Totuși, acest lucru nu înseamnă că apa de banane nu funcționează. Apa cu coaja macerată de banane seamănă surprinzător cu îngrăşământul pentru flori cumpărat de la magazin. Raționamentul din spatele utilizării apei de banane este sănătos.

Bananele conțin mult potasiu, care este un macronutrient esențial, ce stimulează creșterea plantelor. Acesta întărește tulpinile și ajută plantele să reziste mai bine, la secetă și la dăunători. Cojile de banană trebuie descompuse, pentru a elibera nutrienți într-o formă pe care plantele o pot folosi.

Un studiu realizat de Makerere University College sugerează că crearea apei de banane cu coji fierte poate fi o modalitate mai eficientă de a crește nivelul de potasiu. Apa cu cojile de banane în ea se lasă să descompună materia vegetală 10 - 15 zile şi devine un îngrăşământ natural bun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te