Fiica lui Dem Rădulescu, mesaj superb pentru marele actor: Cel mai bun rol al lui a fost cel de tată

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.08.2023 - 22:52
Dem Rădulescu și fiica sa - Foto: Colaj

Fiica lui Dem Rădulescu l-a avut alături pe marele actor doar până la vârsta de 13 ani. Irina Rădulescu spune despre marele actor că cel mai bun rol al său a fost cel de tată.

SHARE

Dem Rădulescu ne-a părăsit în septembrie 2000, la doar 69 de ani. Fiica lui, Irina Rădulescu, în prezent actriță, avea doar 13 ani când marele actor ne-a părăsit. Într-o emisiune, Irina spune că tatăl ei a fost excelent în rolul de tată.

Fiica lui Dem Rădulescu, mesaj superb pentru marele actor: Cel mai bun rol al lui a fost cel de tată

„Încă este lume care când aude de el se uită la mine ca la Sfintele Moaște, deși eu n-am niciun merit, și este cea mai mare binecuvântare că acest om a lăsat ceva în urma lui...”, spunea Irina. 

Actrița spune că revede cu drag rolurile pe care Dem le-a făcut în seria Brigada Diverse sau în „Astă seară dansăm în familie".

Citește și: După ce câștigă Cerbul de Aur, e constrânsă să devină „spion”. Fuge din România la doar 24 de ani

„După ce tata n-a mai fost, asta a fost bucuria, de a-l redescoperi ca actor pentru că în primul rând el a fost tata. Și a fost cel mai bun rol al lui! Apoi l-am descoperit ca actor și, bineînțeles a fost un mod de a crea o punte între mine și el, care nu mai era fizic."

Dem Rădulescu a devenit tatăl Irinei la vârsta de 55 de ani.

 "Era un om care se bucura din plin, mai ales cu noi. Era atât de fericit şi de împlinit în momentele cu noi, mai ales cu mine, încât deborda de fericire... Tata, acasă, era un om foarte simplu, care se bucura de lucrurile simple şi care era foarte bucuros cu noi, cu mine şi cu mama. El, în afară de meserie și de noi, nu avea nevoie de altceva."

Dem Rădulescu îi citea povești fiicei sale. „Povesteam: inventa poveşti, personaje, mi le interpreta, fireşte. Iar eu nu ştiu decât că eram de mâna lui şi mă prăpădeam de râs...Atmosfera dintre noi era specială, dincolo de cuvinte, de poveşti."

Dem Rădulescu a devenit tatăl Irinei cu cea de-a doua soție a sa, actrița Adriana Șchiopu.

"La noi în casă era o atmosferă foarte relaxată, foarte ludică. El fiind un copil mai mare și punându-se mereu la mintea mea, ne feream mereu să nu ne zică mama vreo două. Ea era mai cu disciplina, tata era în admirația mea totală, tot ce ziceam eu era literă de lege pentru el.

Așa că singura care mai impunea ceva în casă trebuia să fie ea. Noi doi eram copiii și eram atenți mereu să nu o supărăm. Era un râs continuu în casă pentru că ea fiind, la rândul ei, un suflet foarte tânăr, râdea mereu de noi. Aveau mereu schimburi de replici amuzante și țin minte că râdeam mereu", mai spunea Irina într-un interviu

Viața și iubirile lui Dem Rădulescu

S-a născut la Râmnicu Vâlcea într-o familie de negustori. După terminarea liceului la Râmnicu Vâlcea, „Bibanul” (poreclă primită în liceu) a trebuit să aleagă între sportul de performanță și actorie. El a obținut chiar o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea; a luptat în ring la categoria mijlocie. A debutat ca amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării.

A avut două căsnicii 

A fost căsătorit cu actrița Paula Rădulescu, de care mai apoi a divorțat, căsătorindu-se cu eleva sa de la I.A.T.C., actrița Adriana Șchiopu. 

Paula a vorbit despre relația lor după mulți ani de la despărțire. Paula se consideră o norocoasă, pentru că „nu se atingea nimeni de ea” în timpul căsniciei cu Bibanul.

„Pe vremea aceea, la Râmnicu Vâlcea, seara se ieşea la plimbare pe bulevard. Şi gaşca din care făceam parte bătea bulevardul, ne întâlneam pe sub castani.

Se pare că obiceiul acesta era de pe vremea când Dem Rădulescu era de vârsta mea, el fiind mai mare decât mine cu nouă ani.

Într-o seară, m-a ochit în timp ce era cu un prieten de-ai lui căruia i-a zis <<Cine e fata aia? Aş vrea să o cunosc şi eu>>. Iar prietenul lui îi spune <<Stai că mă duc să o scuz>>.

Aşa se făcea atunci, adică să se scuze că vrea să mă cunoască Bibanu’. Iar eu i-am zis că nu vreau să îl cunosc. Ştiam cine este pentru că era deja vedetă, nu aveam cum să nu fi auzit, mai ales că era tot din Vâlcea.

Până la urmă m-a convins prietenul lui să îl cunosc. Am făcut cunoştinţă în acea seară, iar după trei luni ne-am căsătorit”, a povestit Paula Rădulescu pentru Adevărul.ro.

Fosta soție a lui Dem Rădulescu a mai spus că acesta i-a fost mai mult decât soț, i-a fost mentor în viață și ar fi învățat-o cum să treacă peste obstacolul vocii sale de copil, din cauza căruia nu reușea să obțină mai multe roluri în teatru.

La adresa legendarului actor, Paula Rădulescu a avut numai cuvinte de laudă. Potrivit spuselor ei, Dem a fost un artist unic și un profesor foarte bun, „cu o spontaneitate intelectuală teribilă”.

Paula Rădulescu a fost actriță și balerină la Teatrul de Revistă Constantin Tănase.

Adriana, a doua soție

„Ne-am cunoscut la Mangalia în 1973 şi de atunci nimic nu ne-a mai despărţit. Ne-am căsătorit în 1984, iar doi ani mai târziu am avut-o pe Irina“, îşi începea povestea Adriana Şchiopu. „Spectacolul îl făcea pe scenă. A fost foarte selectiv cu oamenii din jurul lui. Era un om de casă, un familist. El se dăruia şi acasă, nu numai pe scenă. Ne-a făcut să simţim că suntem centrul universului. Deseori, o lua pe Irina şi ieşeau la plimbare noaptea. Îi plăcea mai mult aşa, să nu fie recunoscut de oameni“, povestea actriţa pentru jurnalul.ro  

Citește și: Viața și iubirile lui Dem Rădulescu, cel care ne înveselea de Revelion. S-a stins dezamăgit de lume

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te