Festivalul Neversea 2021 a fost reprogramat din nou. Normele autorităților nu oferă predictibilitate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.05.2021 - 16:52
Festivalul Neversea 2021 a fost reprogramat din nou. / Foto: playtech.ro

Cea de-a patra ediţie Neversea, care ar fi trebuit să se desfăşoare pe plaja de la Constanţa în perioada 8-11 iulie, va fi reprogramată pentru o nouă dată în 2021, cel mai probabil după 1 august.

SHARE

Organizatorii afirmă că setul de norme publicat de autorităţi cu privire la organizarea acestor evenimente nu oferă nici un fel de predictibilitate şi claritate privind reluarea activităţilor culturale.

De asemenea, organizatorii menţionează că speră că festivalul se va putea desfăşura în acest an, după o pauză de mai bine de 12 luni. Găsirea unei noi date, reconfirmarea artiştilor, recalibrarea resurselor umane şi a celor logistice, sunt eforturile pe care organizatorii sunt dispuşi să le facă, în speranţa că autorităţile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp, se arată în comunicat.

Citește și: Olanda a ridicat restricţiile anti-COVID pentru prostituate. E voie și la Zoo, și la fitness

Accesul la Neversea, permis doar celor vaccinaţi, testaţi sau cu anticorpi

Reprezentanţii festivalului Neversea susţin că există soluţii de a organiza evenimentul în siguranţă, acesta fiind cel mai sigur loc, accesul fiind permis doar celor vaccinaţi, testaţi sau cu anticorpi. În schimb, normele publicate de autorităţi spun că în luna iulie evenimentele se pot desfăşura cu un număr limitat de 2.500 de persoane, cu distanţare de 2 metri pătraţi între participanţi. Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu îşi doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanţia autorităţilor că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august.

Citește și: Peste 4.000.000 de persoane s-au imunizat anti-COVID până marţi în România

"După pauza de anul trecut, acum ne dorim mai mult ca oricând să ne reîntâlnim în festival! Din acest motiv am luat şi decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca şi desfăşurarea activităţii! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o şansă reală în 2021. Îi asigurăm pe toţi cei care aşteaptă festivalul că vom face tot ceea ce depinde de noi, vom căuta cele mai bune soluţii. În acelaşi timp, solicităm încă o dată autorităţilor să vină în sprijinul industriei culturale prin stabilirea şi comunicarea cât mai clară şi mai rapidă a unor norme care să ajute cu adevărat la reluarea activităţii culturale în România", a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalului Neversea.

În comunicatul organizatorilor se mai susţine că publicul, artiştii, organizatorii şi colaboratorii festivalului sunt toţi dornici şi nerăbdători să se reîntâlnească, pe plaja preferată, să se bucure împreună de noi experienţe minunate, de cea mai bună muzică şi cele mai frumoase apusuri şi răsărituri de la mare. Şi pentru cei peste 9.000 de colaboratori şi cei peste 500 de furnizori ai festivalului Neversea şi angajaţii lor, desfăşurarea evenimentului înseamnă relansarea business-urilor şi o rază de speranţă, se mai arată în comunicat.

Organizatorii Neversea le mulţumesc fanilor pentru susţinere şi încredere şi îi asigură că biletele şi abonamentele lor, cele achiziţionate în 2020 şi transformate în Anytime, dar şi cele achiziţionate în acest an, rămân valabile pentru ediţia actualizată Neversea 2021. În perioada următoare, reprezentanţii festivalului vor reveni cu informaţii despre noua dată de desfăşurare, se mai menţionează în comunicatul difuzat de organizatorii manifestării. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te