FOTOREPORTAJ 11 destinații care îți taie respirația: De la orașe atemporale la cluburi subacvatice

DE Eileen Falkenberg-Hull | Actualizat: 28.01.2024 - 18:00
Naturhotel Forsthofgut, Leogang, Austria
Ka’au Crater Trail Oahu, Hawaii
Parcul Național Arches Moab, Utah
Insula Cumberland, Georgia
Parcul Național Torres del Paine, Chile
Parcul Național Lençóis Maranhenses, Brazilia
Iris, Rosendal, Norvegia
Four Seasons Safari Lodge, Serengeti, Tanzania
Six Senses Thimp, Bhutan
Nikko Japonia
Golful Insulelor Insula de Nord, Noua Zeelandă

Natura este peste tot în jurul nostru, dar, uneori, este nevoie să facem un pas înapoi din cotidian pentru a o aprecia cu adevărat.

SHARE

Câștigați o perspectivă nu doar îndepărtându-vă, ci printr-o imersiune totală într-un loc complet neobișnuit.

Escapadele în destinațiile de pe această listă vă permit să vă răsfățați simțurile, admirând priveliștile, sunetele și aromele naturii în peisaje îndepărtate și apropiate - de la restaurante subacvatice și emoționante, la stațiuni de lux și orașe atemporale.  

01 Jungle Ridgeline - Ka’au Crater Trail
Oahu, Hawaii

Acest traseu din jungla Oahu ajunge adânc în regiunea luxuriantă și umedă, unde lumina soarelui este rară. Dar nu și aventura.

Râuri, copaci înalți, animale și cascade vă înconjoară în călătoria spre vârful craterului. 

Lasă-ți timp să sari într-unul dintre bazine pentru a înota și bucură-te în pace și seninătate de priveliștea de pe craterul Ka’au.

02 Nisipul întâlnește cerul - Parcul Național Arches
Moab, Utah

Peisajul său roșu și portocaliu, cuplat cu formațiuni stâncoase spectaculoase, face din Parcul Național Arches un loc pe care trebuie să-l vizitați. Dar este mai mult decât atât.

Această oază îi întâmpină pe drumeții și pe cei care observă stelele, oferindu-le unele dintre cele mai clare priveliști ale cerului nopții din America de Nord și îi invită pe fotografi să îi surprindă toată splendoarea.

Petreceți o noapte - sau un weekend - în tabără pentru a admira întreaga frumusețe, de la un răsărit, la celălalt.

03 Cai sălbatici - Insula Cumberland
Georgia

Georgia nu are coastă, ci doar insule barieră. Una dintre ele, Cumberland Island, rămâne un sanctuar natural pentru viața de coastă, de-a lungul unuia dintre țărmurile marine naționale ale Americii.

Este accesibilă doar cu barca, dar, odată ajunși pe insulă, puteți merge pe bicicletă sau pe jos pentru a vedea hergheliile de cai sălbatici, pentru a vă bucura de o zi pe plajă sau pentru a vă plimba printre ruinele conacului Dungeness Mansion.

04 Ghețari și granit - Parcul Torres del Paine
Chile

Vara se înregistrează cel mai mare aflux de turiști în parc. Și pe bună dreptate. În această perioadă a anului, verdele pământului se întâlnește cu albastrul ghețarilor și al cerului și cu albul zăpezii, pentru a crea o imagine impresionantă a minunilor naturale ale Pământului.

Turnurile de granit se înalță în aer, în timp ce lacurile atrag privirile în jos. 

Destinația sa îndepărtată înseamnă că puteți uita de e-mailurile care vă întrerup vizita dar, în schimb, vă puteți petrece timpul bucurându-vă de splendoarea peisajului.

05 Lagunele naturale - Parcul Lençóis Maranhenses
Brazilia

Acest parc național este popular printre turiști, care sunt impresionați de cei 38.000 de acri de teren, care includ 43 de mile de coastă. 

Cele mai spectaculoase locuri sunt dunele de nisip ondulate ale parcului, care se umplu cu apă în timpul sezonului ploios pentru a crea lagune de apă dulce. Zona este, practic, ca o casă pentru nu mai puțin de patru specii pe cale de dispariție.

06 - Dejunuri subacvatice - Iris
Rosendal, Norvegia

Această experiență unică îi plasează pe cei care iau masa chiar în mijlocul Hardangerfjordului, în interiorul instalației Salmon Eye.

Ajungând la destinația plutitoare cu o barcă electrică, vizitatorii sunt transportați într-o lume în care bucătăria se îmbină cu natura pentru o experiență de șase ore, care trece de la uscat, la mare și apoi sub apă.

07 Peisaj spectaculos - Naturhotel Forsthofgut
Leogang, Austria

Respiră în natură, unde vârfurile stâncoase ale Munților Leogang fac loc pădurilor luxuriante.

Această zonă cu patru anotimpuri strălucește, deoarece îi invită pe oaspeți să se relaxeze la spa, să facă drumeții cu o alpaca, să planteze un copac, să se bucure de o baie a picioarelor, să ia micul dejun în pădure sau să privească stelele.

În timpul verii, observați natura dintr-un alt punct de vedere: zburând la înălțime cu un balon cu aer cald.

08 Lista celor cinci mari obiective turistice - Four Seasons Safari Lodge
Serengeti, Tanzania

Aflat la marginea uneia dintre cele mai apreciate rezervații de animale din lume, Four Seasons Safari Lodge invită oaspeții să lase telefoanele jos și să scoată aparatele foto pentru a admira savanele însorite și fauna formidabilă din jurul lor.

În timpul drumețiilor cu mașina și prin priveliștile de la balcon, vedeți cei cinci mari vedete ale locului - leul, leopardul, bivolul, elefantul și rinocerul. Sau puteți să vedeți din aer toate minunățiile zonei cu ajutorul unui balon cu aer cald.

09 Peisaj de lux - Six Senses Thimpu
Thimpu, Bhutan

Comuniunea cu natura nu înseamnă că trebuie să renunțați la lux. Bhutan este singura țară din lume cu emisii negative de dioxid de carbon, oferind peisaje luxuriante care au fost conservate de generații.

Această stațiune de pe deal este situată între păduri de pini și livezi de meri. Vara la Six Senses le permite vizitatorilor să admire cele mai bune priveliști ale florei, în timp ce evadările de iarnă oferă peisaje montane de neegalat.

10 Istorie în mijlocul naturii - Nikko
Japonia

Aici puteți să vă bucurați atât de liniștea naturii, dar puteți avea parte și de descoperiri istorice edificatoare.

Situat la jumătatea distanței dintre Tokyo și Fukushima, micul oraș găzduiește temple antice, păduri colorate, cascade și arhitectură spectaculoasă.

Florile de cireș înconjoară Lacul Chūzenji în timpul primăverii, iar Parcul Național Nikko permite drumeții montane.

11 Microclimat maritim - Golful Insulelor
Insula de Nord, Noua Zeelandă

Vizitarea pe mare sau pe calea aerului a celor 144 de insule ale acestui microclimat subtropical permite vizitatorilor să se bucure de istoria și frumusețea naturală a regiunii. 

Zonele de conservare, un loc de joacă maritim (cu pinguini, delfini și balene) și pădurile tropicale reprezintă o evadare binevenită din cotidian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te