Un biochimist a descoperit secretul slăbirii în timp ce mănânci. De fapt este un gest la îndemâna tuturor.
Într-un experiment pe 3.000 de oameni s-a demonstrat că 1.000 dintre ei au slăbit în acest mod.
Cum să mănânci mai mult și să arzi grăsimi în același timp. Peste 1.000 de oameni au slăbit astfel
”Când am creat Metoda Zeiței Glucozei, nu mi-am imaginat-o niciodată ca o dietă de slăbit”, a spus Jessie Inchauspe, potrivit Daily Mail.
Dar când am desfășurat un experiment pilot anul trecut, cu aproape 3.000 de oameni care au încercat metoda timp de o lună, mai mult de o treime dintre participanții care au vrut să slăbească au făcut
acest lucru și, incredibil, au mâncat mai mult decât de obicei, fără a număra caloriile sau a elimină orice. alimente, chiar și desert.
Citește și: Trucuri pentru slăbire rapidă după masa de Paște. Sfaturi de la Carmen Brumă
Este foarte important este să începi ziua cu un mic dejun savuros pentru a menține nivelurile de zahăr din sânge la un nivel normal.
Nivelurile noastre de zahăr din sânge (numite și niveluri de glucoză) sunt concepute pentru a crește în mod natural după ce consumăm alimente cu zahăr și amidon și să scadă odată ce celulele din jurul corpului au preluat glucoza din acele alimente ca combustibil.
Dar dacă mâncăm o mulțime de alimente dulci și amidonoase deodată, nivelul glucozei poate crește prea mare și prea repede.
Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an
Acest lucru poate crea un răspuns inflamator dăunător în organism, deoarece se luptă să readucă nivelul de glucoză la normal”, a explicat experta.
Cum funcționează
”Un răspuns este de a pompa hormonul insulină pentru a extrage glucoza din sânge și a o deturna în rezervele de grăsime”, a spus Jessie Inchauspe.
”Adesea, acest val de insulină funcționează atât de eficient încât lasă nivelurile de glucoză din sânge destul de scăzute, motiv pentru care s-ar putea să experimentați o scădere de energie la câteva ore
după o masă sau o gustare de tip fast-food, declanșând pofte puternice de ceva dulce în timp ce corpul se străduiește să construiască acele niveluri de zahăr din sânge revin din nou.
Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală
Mulți oameni trăiesc cu niveluri de glucoză fluctuante în mod neregulat de-a lungul zilei, vârfuri mari și accidente mari și o creștere a cantității totale de glucoză din organism.
Pe termen lung, această afecțiune nerezolvată pune organismul într-o stare de stres care s-a dovedit că crește riscul de boli de inimă, diabet de tip 2, unele tipuri de cancer și Alzheimer.
Nu este deloc surprinzător că oamenii care doresc să piardă grăsime se luptă să facă acest lucru atunci când alimentele pe care le consumă sunt canalizate în rezerve de grăsime și imposibilitatea de a rezista poftelor îi determină să mănânce alimente nesănătoase.
Citește și: Care sunt cele 4 diete care îți pot prelungi viața și care reduc riscul de apariție a cancerului
Luarea de măsuri pentru a aplatiza aceste vârfuri și depresiuni de glucoză ajută la eliberarea acestui cerc vicios.
Iar rezultatul, după cum a arătat experimentul meu, este pierderea în greutate, chiar dacă s-ar putea să ajungi să mănânci mai multe alimente decât înainte, fără restricții și cu siguranță fără a număra caloriile.
Asta pentru că atunci când aplatizăm acele curbe ale glucozei, pofta se disipă, punându-ne din nou controlul asupra a ceea ce și când mâncăm.
Citește și: O dietă variată poate duce la un stil de viață nesănătos
Hormonii se reechilibrează și, cu mai puțină spălare cu insulină, corpul nostru poate ieși din modul de stocare a grăsimilor într-un mod mai natural de ardere a grăsimilor mai frecvent și pentru perioade mai lungi de timp”, a spus biochimista.
Mănâncă legume în loc de aperitiv
Experta a spus că unul dintre ”trucurile” ei preferate și de mare impact este să mămânce un fel de mâncare pe bază de legume sau salata ca prim fel la prânz sau la cină.
”Veți descoperi că orice mâncați după acel starter este mult mai puțin probabil să provoace orice fel de creștere a glicemiei.
Citește și: Dieta Thonon: E indicată şi eficientă noua cură de slăbire din Franţa?
Asta pentru că atunci când mănânci alimente fibroase, cum ar fi salată sau legume, pe stomacul relativ gol, fibra se desfășoară pe pereții intestinului tău, formând o plasă de protecție vâscoasă care rămâne pe loc câteva ore.
Această plasă face dificilă trecerea moleculelor de glucoză din restul mesei prin mucoasa intestinului și în fluxul sanguin. Prin urmare, viteza de intrare a glucozei în sânge este redusă, ceea ce face ca vârfurile de glucoză să fie mai puțin probabile.
Atâta timp cât ai o salată sau un starter de legume, poți mânca orice ai de obicei, în siguranță știind că va exista un pic mai mic de glucoză de la masă datorită plasei de fibre de protecție.
Așadar, dacă masa ta conține în mod normal o mulțime de legume, le poți transforma într-un starter de legume, mâncând mai întâi verdeața înainte de a introduce orice altceva.
Citește și: La ce alimente a renunțat Dragoș Pătraru pentru a slăbi 30 de kg. Unele le consumi de 3 ori pe zi
Dar pentru ca acest truc să funcționeze cel mai bine, puneți în farfurie un „starter” de legume care are 30% din dimensiunea mesei ulterioare.
Lintea și leguminoasele sunt considerate legume, iar o supă de legume consistentă este o căptușeală grozavă pentru stomac. (O supă cremă nu va fi la fel de eficientă, deoarece particulele de fibre sunt pulverizate prin amestecare, făcându-le mai puțin eficiente în crearea acelei ochiuri de protecție.)
Gustarea bețișoarelor de morcov în timp ce îți pregătești masa este la fel de eficientă. Starterul tău de legume poate fi la fel de simplu ca zece măsline.
Dacă pui un sos pe bază de oțet în salată, vei bifa două trucuri într-unul.
Orice legume funcționează, – fierte, crude, îmbrăcate sau simple.
Când vă aflați într-un restaurant, cereți o salată la începutul mesei sau alegeți un fel de mâncare din legume din secțiunea „garțuri” a meniului.
Dacă sunteți afară, duceți o pungă cu morcovi, roșii cherry sau bastoane de castraveți pe care să le roști înainte de a mânca următoarea masă”, a precizat Jessie Inchauspe.