Cu mască pe plajă sau nu? Ce spun operatorii de turism

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 04.05.2021 - 18:39
Șezlonguri pe o plajă din Mamaia, 2020-arhivă (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Ce accesoriu va avea costumul de baie anul acesta pe litoralul românesc.

SHARE

Florin Cîțu a anunțat marți că masca nu va fi obligatorie pe plajă în acest sezon estival, dar cu condiția ca până la 1 iunie să fie vaccinați cinci milioane de români. De asemenea, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la capacitate de 100% la interior, însă cu persoane vaccinate.

Citește și: VIDEO Primul lot de autostradă în construcție spre Valea Oltului. Imagini cu tronsonul cap-coadă

Președinta onorifică a Asociației Patronale a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente și Beach Barurilor (RESTO) Constanța, Corina Martin, spune la RFI că nu vrea asemenea condiționări: „Se vorbește în continuare de condiționare și de restricții, în condițiile în care anul trecut am încheiat sezonul pe litoral, sezon de pandemie, cu nici un caz măcar de toxiinfecție alimentară, ceea ce nu se întâmplase, să recunoaștem, de mulți ani pe litoral, dar cu nici un focar de infecție Covid, care să fie conexat, deci legat de o vacanță pe litoral, de un spațiu de cazare sau de un spațiu de alimentație publică.

În aceste condiții, se adaugă în acest an restricții pe care anul trecut nu le-am avut”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.

„Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeție, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoane vaccinate, putem să vorbim de restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate și așa mai departe.
 
Vom avea aceste evenimente pilot în București și în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune și putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a mai spus șeful Guvernului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.