Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.10.2024 - 10:21
Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei - Foto: Freepik / imagine cu rol ilustrativ
Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei - Foto: Freepik / imagine cu rol ilustrativ

Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei. Ce alte beneficii are pentru organism și ce spun specialiștii?

SHARE

Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei. Ce alte beneficii sunt pentru organism și ce spun specialiștii?

Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic 

Plăcintă cu mere este un desert clasic și iubit în multe părți ale lumii, inclusiv în România. Este realizată dintr-un aluat fraged (sau foietaj) și umplutură de mere aromate, de obicei îndulcite și condimentate cu scorțișoară.

Însă, există un condiment care poate oferi un gust unic, aromat și exotic, perfect pentru cei care sunt iubitori de experiențe culinare. Și anume, cardamomul este un condiment exotic, obținut din semințe plantei Elettaria cardamomum, și este cunoscut pentru aroma sa intensă, dulce-florală, ușor picant, cu note citrice și mentolate. Originar din India și din regiunile tropicale din Asia, este des folosit în bucătăriile asiatice, orientale și nordice, doar în pregătirea deserturilor dulci din lume.

Condimentul pe care să-l adaugi în plăcinta cu mere pentru un gust unic. Ajută la reglarea glicemiei - Foto: Freepik

Adăugarea unei mici cantități de cardamom (un vârf de cuțit sau un sfert de linguriță la o plăcintă) poate transforma complet gustul, adăugând o notă rafinată și surprinzătoare.

Cardamomul este cunoscut nu doar pentru aroma sa deosebită, ci și pentru multiple beneficii pentru sănătate, conținutul bogat de antioxidanți, vitamine și uleiuri esențiale.

Beneficiile acestui condiment pentru organism 

Iată câteva dintre principalele beneficii ale cardamomului pentru organism:

Îmbunătățirea digestiei

Cardamomul stimulează secreția de bilă, facilitând digestia grăsimilor și îmbunătățind absorbția nutrienților.
Poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi balonarea, gazele și constipația.
Este eficient împotriva indigestiei și crampelor stomacale.

Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

Cardamomul este bogat în antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, care combat radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice. Are un efect antiinflamator care poate ajuta la reducerea inflamației în organism, fiind benefic pentru articulații și piele

Susținerea sănătății cardiovasculare

Antioxidanții din cardamom ajutați la dezvoltarea circulației sângelui și la reducerea tensiunii arteriale.
Conține minerale precum potasiul magneziul, care ajută la menținerea sănătății inimii și la reglarea tensiunii arteriale.

Îmbunătățirea sănătății orale

Cardamomul are proprietăți antimicrobiene, ajutând la combaterea bacteriilor care cauzează cariile și respirația urât mirositoare. Mestecarea semințelor de cardamom este o împrospătare a respirației.

Efect relaxant și antistres

Uleiurile esențiale din cardamom au efect calmant asupra sistemului nervos și pot reduce nivelul de stres și anxietate.
Este adesea folosit în aromaterapie pentru a induce să stea de relaxare și de claritate mentală.

Susținerea funcției respiratorii

Uleiurile volatile din cardamom ajută la decongestionarea căilor respiratorii, fiind benefice în caz de răceală, tuse sau astm.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

 
Poate ajuta la reducerea inflamației în căile respiratorii și la ameliorarea simptomelor de tine uscată.

Reglarea glicemiei

Studiile au că acest condiment poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, fiind benefice pentru persoanele cu diabet sau care doresc să regleze glicemia.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te