Brânza pe care trebuie să o mănânci la cină ca să slăbești. Arde grăsimile peste noapte. Ce beneficii are pentru organism, dar și ce spun specialiștii despre ea?
Brânza pe care trebuie să o mănânci la cină ca să slăbești
Brânza a fost un pilon fundamental în diverse culturi culinare de secole, datorită capacității sale de a completa preparatele, dar și de a le transforma datorită diversității sale de texturi și arome. În prezent, este unul dintre cele mai apreciate alimente din întreaga lume.
Acest aliment se poate lăuda că este prețuit în toate variantele sale, cheddar, parmezan, gouda, roquefort, mozzarella, feta... dar și sub formă de pudră, wedge sau ras.
Deși toate aceste tipuri de brânză au fost stabilite în România de zeci de ani, există una în special care a câștigat o importanță deosebită în ultimii ani, burrata. Și deși se pare că avantajele sale au început să fie apreciate târziu, întotdeauna este timp să-l adăugăm în alimentația noastră. Mai ales dacă căutăm să slăbim datorită acidului său linoleic.
Burrata este un produs tradițional din regiunea Puglia din sudul Italiei. Cei care l-au încercat asigură că are o textură departe de obișnuită și că constă dintr-o umplutură din smântână cu fâșii de brânză mozzarella, obținută adesea din resturi din timpul producției.
Beneficiile brânzei burrata pentru organsim
Este produs cu lapte de vacă; Cu toate acestea, uneori folosesc lapte de bivoliță. Se spune că a apărut pentru prima dată în anii 1930 la o fermă din Andria, datorită muncii maeștrilor brânzari care doreau să refolosească resturile de producție pentru a reduce deșeurile.
Burrata este un aliment bogat in grăsimi, proteine, calciu si calorii; Prin urmare, trebuie consumat cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate pentru a obține rezultate eficiente și, prin urmare, pentru a ajuta la metabolizarea grăsimilor și pentru a pierde greutatea pe care o avem în vedere.
Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei
Cu toate acestea, brânza burrata are o proporție mare de grăsimi bune , care atunci când sunt savurate cu moderație pot duce la o dietă echilibrată și, mai presus de toate, ne ajută să ne simțim plini și să evităm aporturile inutile.
Încorporarea grăsimilor sănătoase în dietă ne ajută să controlăm greutatea. Mai ales unora le place acidul linoleic, care poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, care este esențială pentru metabolismul eficient al carbohidraților și grăsimilor.
Când îmbunătățim sensibilitatea la insulină, ajutăm, de asemenea, la reglarea nivelului de glucoză din sânge și la prevenirea acumulării excesive de grăsime corporală.