Bittman, campion la banul public din „Zilele orașului”. Sărbătoarea castanelor: 500.000€ la artiști

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.09.2022 - 16:33
Bittman - FOTO: ProTV

Primăriile au dat iarăși drumul la banii publici pentru organizarea diverselor zile ale localităților. Anii trecuți, numeroși artiști, în frunte cu Dan Bittman, s-au plâns că pandemia a oprit acest dezmăț din bani publici și mor de foame.

SHARE

În 2020, Newsweek scria despre cazul Holograf, trupă care trăia din bani publici, fiind abonată la diverse cântări plătite, în special de primării.

Trupa Holograf a fost abonată, ani de zile, la cântări pe bani publici. O simplă căutare pe canalul youtube îți găsește zeci de concerte din bani publici la care a cântat Dan Bittman. Din puținele informații legate de onorariul trupe am aflat că la un concert în sectorul 5, Holograf a câștigat 11.000 euro, Bittman încă pe atât.

Pentru două cântări la Târgu Mureș, Holograf a încasat câte 11.000 euro, la Alba cheltuielile au trecut de 12.000 de euro, iar la Fălticeni în jur de 20.000 de euro, unde Bittman a fost cumpărat la pachet cu artiști mai puțini cunoscuți, scriam în octombrie 2020.

Citește și: Bittman, zeci de concerte din bani publici: 22.000 € de la primăria Târgu Mureș din două cântări

Atunci, Bittman a susținut că pandemia l-a făcut să moară de foame, că nu are bani și a criticat Newsweek România că îi monitorizează activitatea.

Citește și: Cum a ajuns Bittman să moară de foame în timpul pandemiei de COVID. I-a lăsat iubitei toată averea

Dan Bittman nu crede în COVID: 

„Nu ți se pare că e o manipulare? Sunt patru-cinci-zece oameni cu afaceri de miliarde, care știu exact ce vor... Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante”, zicea Bittman

A trecut pandemia, s-au întors concertele din bani publici.

O simplă căutare pe Internet îți arată că Holograf „rupe” concertele din bani publici.

Spre exemplu, la sărăbătoarea Castanelor, „doar organizarea spectacolelor (precum și a promovării în presa locală și națională + protocolul de la scene + scenotehnică) de la Sărbătoarea Castanelor 2022 va scoate din bugetul local al Primăriei Baia Mare 2,3 milioane de lei (suma exactă: 2.296.700 lei, sumă care cuprinde TVA, bani oferiți ca estimare maximă firmei care va fi declarată câștigătoare a concursului de ofertare deschis de Primăria Baia Mare)” Sursa AICI.

Evident, printre participanți trupa Holograf.

Anul acesta, Holograf a mai cântat la Zilel Călărașului pe 24 septembrie. Pe 2 septembrie a fost la Zilele orașului Satu Mare. Pe 8 iunie, ghinion, Randi a luat locul trupei Holograf la Zilele orașului Pașcani. Trupa a revenit în mai la zilele orașului Sfântu Gheorghe.

Toate concretele sunt plătite din bani publici.

 

 

 

 

 
 
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te