Dan Tufaru moare, la 58 de ani, cu puțin înaintea marii sale iubiri Vasilica Tastaman. „E un semn”

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.02.2023 - 17:51
Fost soție Anda Călugăreanu, Dan și a doua soție Vasilica Tastaman - Foto: libertateapentrufemei.ro
Dan Tufaru - Foto: Arhiva

Astăzi este ziua unui dintre cei mai iubiți, la propriu și la figurat, actori din România. Dan Tufaru a trăit doar 58 de ani, în care a jucat teatru și film. A fost căsătorit de 3 ori cu actrițe importante.

SHARE

În paralel a avut o viață personală tumultoasă fiind căsătorit cu trei artiste: Vasilica Tastaman, Anda Călugăreanu și Cristina Dogaru.

Dan Tufaru s-a născut pe 3 februarie 1944. A absolvit IATC în 1965. A jucat mai întâi la Teatrul Național din Craiova, apoi la Teatrul Giulești, iar din 1976 fără întrerupere la Teatrul de Comedie. În ultimii ani ai vieții a jucat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București.

A fost un adevărat Don Juan și a avut trei căsnicii

A fost căsătorit cu Anda Călugăreanu care l-a iubit foarte mult. Dan Tufaru a făcut cuplu cu Anda nu doar în viața personală. Împreună cu Anda Călugăreanu și Florian Pittiș, au constituit un trio de mare succes la TVR în regia lui Alexandru Bocăneț. În timpul căsătoriei cu Anda, Tufaru se îndrăgostește fulgerător de Vasilica Tastaman, care era cu 11 ani mai în vârstă decât el. 

„Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica Tastaman. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu…”, a spus Vladimir Găitan.

„A fost infidel!” acuză fiica Andei Călugăreanu. Actorul și-a părăsit familia pentru Vasilica Tastaman. „Eu aveam doar un an și jumătate când s-au despărțit părinții mei, dar mi s-a povestit că tatăl meu nu a fost ușă de biserică nici în timpul căsniciei lor... Dar nu a lăsat-o până nu a cunoscut-o pe Vasilica Tastaman, care parcă i-a luat mințile. Am înțeles că a iubit-o nebunește. La un moment dat, s-a dus acasă la mama și i-a spus, sec, «Fă-mi bagajele, că plec!». Iar ea, o doamnă, s-a conformat”, potrivit jurnalul.ro

A doua căsătorie, un eșec

Dan Tufaru s-a căsătorit cu Vasilica Tastaman care, la rândul ei, se despărțise de Emeric Enei. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul în care actrița l-ar fi înșelat. Vasilica ar fi fost marea dragoste a lui Dan, iar faptul că cei doi au murit la scurtă vreme unul după celălalt a fost interpretat ca un semn. 

Dan Tufaru a murit pe 28 noiembrie 2002, la vârsta de 58 de ani, în urma unei crunte suferințe. Vasilica Tastaman a încetat din viață câteva luni mai târziu, pe 30 martie 2003, la 69 de ani.

 

Citește și: Adela Mărculescu își revede soțul, aflat pe patul de moarte, la două decenii după ce s-au despărțit

Fiica pe care a avut-o cu Anda îi face un portret puțin măgulitor: „Am înțeles că a iubit-o nebunește. La un moment dat, s-a dus acasă la mama și i-a spus, sec, «fă-mi bagajele că plec». Iar ea, o doamnă, s-a conformat”, declara fiica lui Dan Tufaru și a Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru, pentru wowbiz.ro.

Citește și: A jucat cu Pintea și Iuliu Moldovan. La 35 de ani a plecat în munți alegând „smerenia și iertarea”

Ioana Tufaru, era mică atunci când tatăl ei a decis să-și părăsească familia. „Mă bucur din tot sufletul că am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu câteva luni înainte să nu mai fie, şi întâlnirea mea cu ea a fost foarte plăcută, neaşteptat de placută. A fost întâmplarea fericită să mă duc să-i cer un autograf şi să-i spun atât: eu sunt Ioana, fiica Andei şi a lui Dan Tufaru. Ea mi-a pus mâna pe obraz, a lăcrimat. Mi-a spus: «să nu-mi porţi pică, să nu fii supărată pe mine. Eu nu am nici o vină că s-a întâmplat aşa. Aşa a fost să fie»”, a povestit fiica Andei Călugăreanu.

Ultima soție , Cristina Dogaru, era cu 20 de ani mai tânără decât el. Dan Tufaru a murit în 1992.

Dan Tufaru în filme

A jucat în Păcală (1974) Revanșa (1978) Nea Mărin miliardar (1979) Un om în loden (1979) Ora zero (1979) Sosesc păsările călătoare (1985) Începutul adevărului (Oglinda) (1994) Crucea de piatră (1994)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te