3 cele mai bune uleiuri pentru piele

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.03.2023 - 17:00
Uleiuri pentru piele (imagine cu caracter ilustrativ) - Foto: Shutterstock

Creme hidratante clasice? Sigur, au utilitatea lor, dar cum ar fi să afli că există uleiuri 100% naturale care aduc aceleasși beneficii pielii tale? In acest articol poți afla care sunt cinci dintre cele mai utilizate uleiuri in ingrijirea pielii.

SHARE

1. Uleiul de argan

Uleiul de argan este bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E, ceea ce il face un excelent hidratant pentru piele. Aplicarea uleiului de argan pe piele timp de 60 de zile a dus la imbunatatirea semnificativa a hidratarii pielii si a elasticitatii acesteia. De asemenea, datorita continutului sau ridicat de antioxidanti, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor si a altor semne ale imbatranirii.

Pe langa proprietatile sale hidratante si anti-imbatranire, uleiul de argan are si proprietati antiinflamatoare. Aplicarea uleiului de argan pe pielea cu acnee timp de 4 saptamani a dus la reducerea semnificativa a inflamatiei si a leziunilor.

In concluzie, uleiul de argan este un ingredient benefic pentru piele, oferind hidratare, protectie impotriva imbatranirii si reducerea inflamatiilor. Daca te tenteaza sa il testezi, descopera mai multe despre uleiul de argan.

2. Uleiul de jojoba

Proprietatile hidratante ale uleiului de jojoba sunt bine cunoscute in industria cosmetica. Acest ulei este absorbit rapid de piele si ajuta la hidratarea si catifelarea acesteia, fara a lasa o pelicula grasa sau lucioasa. De aceea, poate fi folosit atat pe tenul uscat, cat si pe cel gras, pentru ca regleaza productia de sebum si ajuta la mentinerea echilibrului natural al pielii.

Beneficiile antiinflamatorii ale uleiului de jojoba sunt un alt motiv pentru care acesta este atat de apreciat in ingrijirea pielii. Datorita continutului sau bogat in vitamina E si antioxidanti, uleiul de jojoba are proprietati antiinflamatorii si poate ajuta la calmarea iritatiilor si a inflamatiilor. De asemenea, poate fi utilizat pentru a trata acneea sau alte probleme asociate inflamatiei.

Uleiul de jojoba contine acid linoleic, care ajuta la protejarea pielii impotriva factorilor externi precum poluarea, radiatiile UV sau vantul. De asemenea, poate fi folosit pentru a preveni aparitia ridurilor sau pentru a reduce semnele existente ale imbatranirii pielii.

Uleiul de jojoba poate fi eficient in reducerea pierderii transdermice de apa si in imbunatatirea hidratarii pielii. De asemenea, acest ulei este non-comedogenic, ceea ce inseamna ca nu blocheaza porii si nu provoaca aparitia cosurilor.

3. Uleiul de cocos

Proprietatile hidratante si emoliente ale uleiului de cocos sunt bine documentate. Acest ulei este bogat in acizi grasi saturati si vitamine, ceea ce il face un excelent hidratant si emolient pentru piele. Studiile arata ca aplicarea regulata a uleiului de cocos poate ajuta la mentinerea hidratarii pielii, prevenind uscarea si descuamarea acesteia.

Beneficiile antiinflamatorii ale uleiului de cocos sunt, de asemenea, bine cunoscute. Datorita continutului sau de acid lauric, acest ulei are proprietati antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea pielii iritate sau inflamate. De asemenea, acest ulei poate ajuta la reducerea rosetei cauzate de anumite afectiuni ale pielii.

Uleiul de cocos are si efecte antibacteriene si antifungice. Aceste proprietati fac uleiul de cocos util in tratarea unor afectiuni ale pielii cauzate de bacterii sau ciuperci. De asemenea, el poate ajuta la prevenirea infectiilor si la accelerarea vindecarii. Uleiul de cocos poate fi eficient in tratarea simptomelor dermatitei atopice, o afectiune inflamatorie a pielii. 

Ingrijirea pielii cu ajutorul uleiurilor este o metoda excelenta de a folosi instrumentele oferite de natura pentru a preveni aparitia semnelor de imbatranire prematura.

Alegerea unor variante cat mai naturale, care nu contin nici un fel de conservanti sau parfumuri adaugate, reduce riscul de aparitie a reactiilor alergice si imbunatateste toleranta. In plus, te ajuta sa stai departe de ingrediente care s-ar putea dovedi, in timp, periculoase. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te