„Blestemul” lui Teo Peter. Ucigașul său, părăsit de familie. Ce a ajuns să facă pentru supraviețuire

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.12.2022 - 17:00
Christopher Vangoethem și victima sa, Teo Peter- Foto colaj: Spynews

Pe 4 decembrie s-au împlinit 18 ani de la moartea basistului trupei „Compact”, Teo Peter (50 de ani). În acea fatidică dimineață, Christopher Vangoethem, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti, a accidentat taxiul cu care muzicianul se întorcea acasă.

SHARE

Totul se întâmpla într-o sâmbătă dimineață, la ora 4:30. Peter se întorcea acasă cu un taxi de la petrecerea festivalului său de suflet, Rock In My Heart, de la Sala Polivalentă, scrie Playtech.ro.

Inițial, în mașină se afla și Berti Barbera, însă acesta a coborât cu câteva minute înainte ca taxiul să intre în coliziune cu celălalt autoturism.

Citește și: VIDEO Interlopi din clanul Chira l-au ucis pe criminalul John Englezu, cu cuțitul, în Malta

La intersecția cu strada Polonă, autoturismul Ford Expedition, condus de Christopher Van Goethem, un soldat american, izbea din plin taxiul în care se afla Teo Peter.

Citește și: Interlopul Ciprian Pian, reținut după ce și-a filmat copilul. Acuzat de pornografie infantilă

Artistul a decedat pe loc, iar taximetristul a avut parte de multiple plăgi faciale și și-a pierdut, la rândul lui, cunoștința în urma impactului.

Conform informațiilor de la acea dată, Christopher Van Goethem s-ar fi aflat, în acel moment, în mașină cu amanta sa, deși era căsătorit. Soldatul american se afla sub influența băuturilor alcoolice și nici măcar nu era prima sa abatere, intrând, anterior, cu mașina într-un copac.

Lui Van Goethem i s-au luat teste și s-a descoperit că avea 0,09 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

A scăpat de răspunderea penală

Deşi se urcase beat la volan şi nu acordase prioritate taxiului, câteva ore mai târziu Vangoethem, care beneficia de imunitate diplomatică, era îmbarcat  într-un avion şi readus în SUA, la o bază militară.

„Legea penală română nu se aplică în cazul infracţiunilor săvârşite de către reprezentanţii diplomatici. Acest text din Codul Penal are la bază dispoziţiile Convenţiei de la Viena din aprilie 1961 privind relaţiile diplomatice care conferă imunitate de jurisdicţie penală reprezentanţilor diplomatici”, declara Răzvan Radu, șeful direcției de drept internațional din Ministerul Justiției, în 2006.

Procesul de peste Ocean s-a terminat doar cu o mustrare scrisă pentru autorul accidentului.

Pe 1 februarie 2006, Curtea Marțială a statului Virginia a decis că Vangoethem este nevinovat la acuzația de omor prin neglijență, dar că este vinovat la acuzația de adulter! Și asta pentru că, deși căsătorit, Vangoethem recunoscuse că petrecuse în noaptea tragediei cu o altă femeie.

Citește și: Turcia face un centru internațional de gaze, pe care România l-a ratat. Rusia, din nou, în câștig

Decizia judecătorilor a avut la bază raportul echipei de investigatori trimisă la București, care a remarcat, înainte de toate, ”semaforizarea defectuoasă a intersecției” în care a avut loc accidentul. Mai mult, pușcașul marin a fost găsit vinovat de declarații oficiale false în fața anchetatorilor.

Familie destrămată

După accident, Vangoethem a rămas o vreme în sistem, fiind mutat inițial la ambasada SUA din Berlin, apoi la ambasada americană din capitala Omanului, Muscat. Alături de soția Kathy și de cei doi copii ai lor, Alyssa și Collin, Christopher a încercat o perioadă să fie mult mai discret ca prezență în spațiul public, scrie Fanatik.ro.

După ce s-a retras oficial din armata americană, ucigașul lui Teo Peter a încercat o reconversie profesională, terminând o facultate cu profil economic din Wisconsin. Cum nu a găsit însă de lucru în domeniu, Vangoethem și-a asigurat existența reparând mașini în Iron River (Michigan), orașul său de baștină.

Cea mai dură lovitură pe care a primit-o Vangoethem a venit însă din partea soției. Proabil sătulă de escapadele amoroase ale partenerului, Kathy a divorțat de Christopher și s-a recăsătorit acum câțiva ani cu Manuel, un bărbat pe care-l cunoscuse într-o misiune în Afganistan.

Citește și: Ucraina are undă verde să lanseze atacuri cu drone în Rusia. O bază rusă din Crimeea, incendiată

Împreună cu Manuel, care are 4 copii dintr-o căsnicie anterioară, Kathy are grijă și de cei doi copii  pe care-i are cu Vangoethem. Astăzi, relațiile dintre tatăl Chris și copiii Alyssa și Collin lipsesc aproape cu desăvârșire, aceștia considerându-l pe fostul pușcaș marin vinovat de destrămarea familiei, așa cum se plângea la un moment dat chiar Vangoethem într-o discuție online cu un prieten apropiat.

Interesant este faptul că retragerea din structurile militare a lui Christopher Vangoethem a coincis cu intrarea fostei sale soții în sistemul de stat american. Astfel, Kathy a devenit un apreciat specialist al Departamentului de Stat american, axat pe politici militare externe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te