VIDEO CES 2024 Mașinile, transformate în console de jocuri pe roți: split-screen și controllere

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.01.2024 - 12:56
CES 2024 Mașinile, transformate în console de jocuri pe roți: split-screen și controllere - Foto: BMW

Mobilitatea capătă noi valențe în „era electrificării și digitalizării”. Pentru a umple timpul utilizatorilor cât stau la încărcat, de pildă, noul sistem de operare „BMW 9” permite transformarea mașinii în consolă de jocuri pe roți. Există și controllere, și funcție split-screen.

SHARE

Ediția 2024 a Consumer Electronics Show (CES), cel mai important salon de tehnologie din lume, și-a deschis porțile, iar bavarezii pun accentul pe experienţa digitală în maşină, atât din prezent, cât şi în viitor, prezentând noi produse de infotainment. 

Mașinile, transformate în console de jocuri pe roți: split-screen și controllere

Sistemul de operare „BMW 9” face posibile noi experienţe de gaming în modelele BMW.

Oferta opţională "BMW Digital Premium" permite clienţilor de automobile BMW cu sistemul de operare „BMW 9” să acceseze o gamă extinsă de produse din BMW ConnectedDrive Store.

Pe lângă funcţiile la cerere în automobil, magazinul oferă şi o selecţie în continuă evoluţie de aplicaţii third party din categoriile muzică şi audio, ştiri şi jocuri pentru sistemul de infotainment. Mai multe jocuri sunt disponibile acum prin acest canal pentru a vă distra în maşină.

De asemenea, pasagerii vor putea în viitor să se joace folosind controlerele de jocuri. BMW prezintă această nouă formă de experienţă de joc pentru prima dată la CES 2024.

Citește și: VIDEO Tehnologiile Science Fiction ale viitorului. Biroul cu pedale, mașina cu decolare verticală

De exemplu, "Beach Buggy Racing 2" oferă clienţilor un joc de curse plin de acţiune, care evocă atmosfera consolelor clasice. Doi jucători din automobil pot concura unul împotriva celuilalt în modul split-screen folosind controlerele. Orice controler standard de jocuri cu capacitate Bluetooth poate fi conectat la sistemul de infotainment în doar câţiva paşi. Legătura cu controlerul va fi disponibilă over-the-air pentru sistemul de operare „BMW 9” în cursul anului 2024.

Citește și: De la smartphone, la „smartphone cu 4 roți“

Aplicaţia AirConsole permite deja posesorilor de BMW să joace jocuri single şi multiplayer în maşina lor. Jocurile de tip „casual gaming” oferite sunt uşor de accesat de către oricine; smartphone-ul utilizatorului serveşte drept controler, permiţând un control simplu, uşor de învăţat. Constant se fac suplimentări ale listei de jocuri în aplicaţia AirConsole din automobil.

Citește și: Inteligența Artificială, reglementată, în premieră, în UE. Reguli stricte, pentru AI generative

Abonamentul BMW Digital Premium este disponibil opţional pentru modelele cu sistem de operare „BMW 9” şi poate fi achiziţionat din ConnectedDrive Store fie online, în aplicaţia MyBMW, fie direct din maşină. BMW Digital Premium permite clienţilor să se bucure de utilizarea în maşină a tuturor aplicaţiilor disponibile în ţara lor şi să asigură traficul de date necesar (inclusiv pentru soluţii de streaming de muzică precum Spotify). Abonamentul oferă şi alte servicii suplimentare, precum funcţii de navigare îmbunătăţite şi opţiuni de personalizare suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te