Winter Rally Covasna 2022: Doi bulgari și un argentinian pe podium, primul român pe locul 4

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.02.2022 - 11:06
Victoria a revenit echipajului bulgăresc Yuliyan Teliyski și Aleksandar Dimitrov. / Foto: RallyMax.ro
Pilotul argentinian Paulo Soria. / Foto: Autostiri.ro / Facebook

Sezonul 2022 de raliuri a început cu o surpriză. Pe podiumul celei de-a 15 ediții a Winter Rally Covasna, competiția care an de an se desfășoară exclusiv pe zăpadă, au urcat doi piloți bulgari și unul din Argentina. Cel mai bine clasat român a fost Marcel Ciortan, locul 4.

SHARE

Un total de 38 de echipaje, dintre care 21 din Ungaria, Bulgaria, Franța și Argentina, s-au aliniat la startul Winter Rally Covasna 2022 și au încercat să „zboare”, în weekend, pe cei aproximativ 94 de kilometri de traseu cronometrat pe zăpadă, împărțiți în opt probe speciale.

Citește și: Valentine’s Day: 5 destinații romantice de city-break, pentru posesorii de certificat verde

La final, victoria a revenit echipajului bulgăresc Yuliyan Teliyski și Aleksandar Dimitrov. Cea de-a doua treaptă a podimului a fost ocupată tot de un echipaj din Bulgaria, Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev. Iar pe locul 3 a urcat pilotul argentinian Paulo Soria, alături de copilotul său Marcelo Der Ohannesian.

Cel mai bine clasat echipaj românesc în Winter Rally Covasna 2022 a fost, în ciuda debutului pe această suprafață de concurs, Marcel Cioltan și Ionuț Popa, pe locul 4.

Bulgarii au preluat conducerea încă din prima probă, Mica Siriu, lungă de 20,6 kilometri, Georgi Yankov fiind cronometrat cu cel mai bun timp. Yuliyan Teliyski, locul 6 la general anul trecut, s-a impus pe cea de-a doua special, iar cea de-a treia probă i-a revenit argentinianului Paulo Soria. După prima zi de concurs, lider a fost Teliyski, pe Mitsubishi Lacer Evo IX, cu un timp total de 43:19.9.

Citește și: „Big brother” reîncărcat: satelitul Capella 2 „vede” zi și noapte prin pereți, indiferent de vreme

Duminică, în cea de doua zi de concurs (patru treceri de câte 8,5 kilometri pe proba „Halom”), Teliyski a continuat în același ritm, demonstrând că evoluția sa din prima zi a raliului nu a fost o simplă întâmplare. S-a impus în două dintre cele patru treceri pe „Halom” și a fost la o greșeală distanță s-o câștige și pe a treia.

La finalul celor opt speciale desfășurate în zona Comandău (93,2 de km cronometrați și un total de 144 de km), Yuliyan Teliyski și Aleksandar Dimitrov și-au adjudecat victoria ediției cu numărul 15 a Winter Rally Covasna, fiind urmați în clasamentul general de conaționalii Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev (Mitsubishi Lancer Evo IX), respectiv de Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian (Peugeot 208 R2).

Citește și: Proiectul unui artist român, în cartea de istorie a „M”, cea mai puternică literă a alfabetului

La clasa RC2, Cristi Dolofan și Traian Pavel (Mitsubishi Evo IX) s-au impus fără emoții în toate cele opt probe speciale ale raliului, obținând victoria la clasă împotriva adversarilor Emil-Csaba Vincze și Sorin Colceriu.

La clasa RC4, Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian au obținut la debutul în România și prima victorie, fiind urmați în clasamentul clasei de către Georgi Jr. Geradzhiev și Georgi Gadzhev.

Iar la clasa RC5, s-a impus echipajul Mihnea Hanea / Adrian Pavel, cu patru victorii de probă specială.

Cum s-a văzut de la volan Winter Rally Covasna 2022

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te