Prioritățile lui Eduard Novak: baze sportive și tabere din Covasna, Harghita, Mureș. Ce face cu ele

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.08.2021 - 11:34
Ministrul Eduard Novak vorbește mereu despre descentralizare, dar centralizează acolo unde are el interes fără nicio problemă Foto: INQUAM Photos/ Alexandra Pandrea

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vorbit î mai multe rânduri despre descentralizarea bazelor sportive. Însă, până acum, proiectele sale vizează doar obiective din județele Covasna, Harghita, Mureș și Alba, conform documentelor publicate pe site-ul MTS.

SHARE

Deși vorbește despre descentralizare, Eduard Novak centralizează acolo unde este direct interesat.

Citește și: Mama lui Eduard Novak, pe Facebook: atac la Iohannis și petiție pentru Ținutul Secuiesc

Citește și: Conflictul Ana Maria Popescu-Novak: „Nu înțeleg de ce s-a supărat, că ia 80.000 de euro de la stat”

Pe pagina Ministerului Tineretului și Sportului, la capitolul "proiecte legslative aflate în dezbatere publică" regăsim următoarele:

 • Proiect de hotărâre de Guvern privind comasarea, actualizarea valorii de inventar, datelor tehnice și adresei unor imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș cuprinse în Anexa nr.30 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, și transmiterea unor imobile în domeniul public al orașului Sovata, județul Mureș. Mai exact, Taberele Sovata I și Sovata II vor trece în domeniul public al orașului Sovata al cărui primar este Fülöp László Zsolt.

 • HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv ”Mureșul” Târgu Mureș, precum și declararea lui ca bun de interes național. Aici este vorba despre investiția nefinalizată "Patinoar artificial acoperit".

 • HOTĂRÂRE privind înființarea privind înființarea Sport Club Odorheiul Secuiesc în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. În acest caz este evidentă centralizarea pentru suportarea cheltuielilor din bugetul MTS.

 • HOTĂRÂRE privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, Județul Covasna. Complexul sportiv din Sfântu Gheorghe și sediul administrativ al acestuia trec în administrarea municipalității. Primarul din Sfântu Gheorghe este Antal Arpad. 

 • HOTĂRÂRE privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului a unui imobil aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi demolării. Tabăra "Miercurea Ciuc" din orașul Vlăhița, aflată într-o avansată stare de degradare, va fi demolată. Primar în Vlăhița este Csaba Lőrincz.

Citește și: Ce a distrus, cât a mințit și pe cine a jignit ministrul Sportului, Eduard Novak

Ministrul Sportului a vorbit de multe ori despre decentralizarea bazelor sportive, adică exact ce nu a făcut în cazul Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Sau cum procedează în cazul Sport Club Odorheiul Secuiesc pe care-l înființează de la bun început în subordinea MTS ca să-i poată asigura finanțarea. La fel cum procedează și cu patinoarul din Târgu Mureș.

Citește și

VIDEO Stejarii legendari îi cer ministrului Novak să lase rugby-ului Stadionul Arcul de Triumf

Culmea, tot la capitolul "proiecte legslative aflate în dezbatere publică" se află și anunțul pentru deschiderea procesului de dezbatere publică pentru Legea decentralizării. 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.