TAS a dispus ITIA să-i compenseze Simonei Halep o parte dintre costurile de judecată

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2024 - 11:45
TAS a dispus ITIA să-i compenseze Simonei Halep o parte dintre costurile de judecată - Foto: INQUAM PHOTOS / Ovidiu Micsik
TAS a dispus ITIA să-i compenseze Simonei Halep o parte dintre costurile de judecată - Foto: Instagram/Simona Halep

TAS a dispus ITIA să-i compenseze Simonei Halep o parte dintre costurile de judecată. În septembrie anul trecut, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a sancţionat-o pe Halep.

SHARE

TAS a dispus ITIA să-i compenseze Simonei Halep o parte dintre costurile de judecată. În septembrie anul trecut, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a sancţionat-o pe Halep, pentru un test pozitiv, cu substanţa interzisă Roxadustat.

Aceasta a fost găsită în proba de urină de la un test, în competiţie, la US Open 2022.

TAS a dispus ITIA să-i compenseze o parte dintre costurile de judecată

Halep a fost suspendată provizoriu timp de un an înainte ca ITIA să îşi încheie ancheta şi să emită un verdict prin intermediul unui tribunal independent. S-a considerat că Halep a consumat în mod intenţionat Roxadustat.

De asemenea, ea a fost acuzată de un al doilea cap de acuzare de încălcare a reglementărilor antidoping referitoare la neconcordanţe cu paşaportul său biologic al sportivului.

ITIA a anunţat atunci că Halep va fi interzisă din sport pentru o perioadă de patru ani. Fostul număr 1 mondial a negat orice abatere şi a promis că îşi va reabilita numele în sala de judecată.

Citeşte şi: Ce a spus tatăl Simonei Halep după decizia TAS: „Suntem puțini triști”

Mai mulţi fani şi unii experţi s-au raliat în spatele româncei, care a devenit prima jucătoare de tenis de profil care a fost suspendată din sport, de la Maria Sharapova încoace, din cauza dopajului.

Halep şi-a declarat intenţia de a contesta verdictul ITIA la TAS, iar cazul ei a fost audiat luna trecută la Lausanne, în Elveţia.

Foto: Instagram/Simona Halep

Săptămâna aceasta, decizia TAS a considerat că consumul de roxadustat, de către Halep, s-a făcut prin intermediul unui supliment contaminat. Astfel, suspendarea de 4 ani a fost redusă la 9 luni.

Citeşte şi: Simona Halep cere daune uriașe companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Halep a dezvăluit într-o postare pe Instagram că TAS a instruit ITIA să o despăgubească pentru costurile legale şi alte cheltuieli suportate în timpul judecării cazului, care sunt estimate la 22.600 de dolari.

Suma aceasta este modică, faţă de sumele imense de bani pe care Simona Halep le-a pierdut, într-un an şi şapte luni, neputând să joace. „În plus, Tribunalul a ordonat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF (aproape 22.600 de dolari)”, a informat jucătoarea.

ITIA, care este organismul învestit cu dreptul de a apăra şi proteja integritatea tenisului profesionist, a declarat că respectă decizia TAS şi că va analiza în amănunt întregul verdict.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te