Sporuri la Clubul Sportiv Craiova: directorul ia 1.800 de lei pentru radiațiile din calculator

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.11.2020 - 23:07
Clubul CSM Craiova are o conducere plină de sporuri /baschet.ro

Sporurile pentru condiții vătămătoare la locul de muncă sunt plătite, în primării, ministere și prefecturi pentru boli închipuite. Acestea sunt în cuantum de 15% din salariu. La Sport Club Municipal Craiova, sporurile sunt ridicole.

SHARE

Newsweek România a scris, ieri, că la primăria Craiova se dau sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă ce ajung și la 2.000 de lei în cazul directorului instituției.

Și alte instituții subordonate primăriei Craiova primesc sporuri mari.

Directorii, cei dintâi pe listă

De exemplu, „Sport Club Municipal Craiova a întreprins demersurile legale privind determinarea si expertizarea locurilor de muncă supuse condiţiilor periculoase sau vătămătoare, de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Au fost vizate următoarele locuri de muncă: birou director, birou contabilitate, birou resurse umane si casierie, birou imagine si promovare si birou administrativ”, se arată într-un document obținut de Newsweek România.

Un spor de 15% din salariu a fost obținut de conducerea Clubului Sportiv Craiova pentru că șefii se iradiau de la computer și stăteau prea aproape de ecran.

Expuși la acţiunea radiaţiilor electromagnetice

„Personalul care utilizează calculatorul este expus la acţiunea radiaţiilor electromagnetice neionizante vizibile cu potenţialitate patogenă asupra organismului uman, solicitări posturale, suprasolicitare fizică determinată de miscări repetate de aducţie sau de flexie si pronaţie a mâinii si pumnului sau miscări de supinaţie si prosupinaţie, suprasolicitare psihosenzorială determinată de volumul datelor si informaţiilor ce trebuie introduse în calculator, iluminarea ecranului, fenomenul de vibrare a imaginilor pe ecran, heterogenitatea spectrală a culorilor, dimensiunile, forma si ontururile caracterelor, contrastul imaginii, mărimea detaliului de 0,5 mm, distanţa ochimonitor,

ochi-tastatură mai mare de 0,5 m, efortul vizual mai ales pentru vederea de aproape, activitatea desfăsurându-se în condiţii vătămătoare”, arată documentul.

Ce salarii sunt la Club

Un director câștigă suma de 13.000 de lei, un un inspector șef și un contabil șef – 10.000 lei, un inspector până la 7.500 lei, un consilier – 6000 lei, un muncitor – 4.500 lei (salarii brute).

La un salariu de 13.000 de lei, sporul de condiții vătămătoare este de 1.800 de lei.

Despre afacerea de sute de milioane de euro plătiți de la buget pentru sporuri închipuite, Newsweek a scris AICI.

Ce este Clubul Sportiv Municipal Craiova

    Clubul sportiv municipal Craiova s-a născut în anul 1973 la iniţiativa Biroului executiv al Consiliului Judeţean pentru educaţie fizică şi sport Dolj, care, pentru a susţine sportul juvenil local şi a le oferi juniorilor de valoare posibilitate de a continua sportul într-un mediu profesionist la nivel de seniori şi a-i păstra pe meleagurile natale, a propus Consiliului Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport înfiinţarea unui club la nivelul municipiului Craiova. CNEFS n-a stat mult pe gânduri şi prin Hotărârea 1509 din 1973 s-au pus temeliile structurii sportive ce poartă şi astăzi numele de CSM Craiova. Un an mai târziu, au început să răsară primele ramuri sportive: atletism, călărie, box şi lupte libere, secţii ce au avut continuitate până în zilele noastre.

     Pas cu pas, odată cu dezvoltarea socială şi sportivă a clubului, care a preluat activitatea Consiliului judeţean pentru educaţie fizică şi sport, au trecut sub aripa CSM alte sporturi cu „greutate”: scrimă, judo, tenis de câmp, ciclism, radioamatorim şi sportul minţii - şahul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te