Românul care aleargă în WRC se pregătește pentru Raliul Portugaliei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.05.2018 - 14:07

Simone Tempestini a câștigat Transilvania Rally și a ocupat locul doi în etapa de Tour European Rally (TER). Următoarea provocare a echipajului Napoca Rally Academy este Raliul Portugaliei (17-20 mai), prima sa etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri.

SHARE

Weekend-ul trecut, la Cluj, s-a desfășurat Transilvania Rally, prima etapă din Tour European Rally (TER) și a doua din campionatul intern. Raliul desfășurat pe asfalt a fost dominat de duelul dintre Simone Tempestini si Giandomenico Basso. Ritmul impus de cei doi a fost unul ridicat, iar la final, în clasamentul TER, s-a impus Basso, iar în CNR, Tempestini.

În Portugalia va fi, însă, și mai dificil. Raliul Portugaliei va marca debutul în WRC al noului copilot la lui Simone, Sergiu Itu. Mașina de concurs va fi, de asemenea, nouă, iar presiunea pe Simone va fi foarte mare, în 2017 acesta urcând pe podium în Portugalia.

În 2017, etapa din Portugalia a fost una foarte bună pentru mine. A fost a doua la care am participat cu Citroen DS3 R5 în Campionatul Mondial WRC 2 și am terminat pe locul trei. O clasare cumva neașteptată, dar a fost și puțin conjunctural. Am fost mai bun în menajarea echipamentului de concurs și am izbutit să nu fac greseli. Ritmul pe probe nu a fost ce ne-am dorit, dar acea etapă nu era nici cea mai potrivită pentru mașina noastră. Anul acesta, mergem în Portugalia cu o alta gândire, ne dorim să fim cât mai rapizi și să arătam un ritm bun pe probe.

Va fi o etapă puțin diferită de celelalte pe care le avem în program în acest sezon, pentru că voi concura cu un Ford Fiesta R5. E o mașină pe care nu am mai pilotat-o de mult timp, dar e mașina care m-a învățat cele mai multe, așa că nu am niciun dubiu că o să mă obișnuiesc extrem de rapid cu ea. 

Pentru mine, Portugalia este unul dintre cele mai frumoase raliuri din toate, atât din punct de vedere al pilotajului, cât mai ales al atmosferei care se creeaza acolo de fiecare dată ... foarte mult public, foarte mulți pasionați. Vom încerca să dăm tot ce putem, ne dorim să ajungem pe podium. Vom vedea dacă vom putea face asta”, a declarat Simone Tempestini.

Raliul Portugaliei începe pe 17 mai și are 358,19 km de probe speciale. Prima specială este programată pe circuitul de rallycross din Lousada în seara de joi, 17 mai, iar vineri, 18 mai, echipajele vor rula inclusiv pe străzile din Porto. Pe Fafe, una dintre cele mai cunoscute probe speciale din întregul sezon al Campionatului Mondial, se va concura pe 20 mai.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -