Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu pentru victoria la US Open

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.09.2021 - 22:00
Regina Elisabeta a Marii Britanii o felicită pe Emma Răducanu pentru victoria la US Open. Foto Getty Images

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe jucătoarea de tenis britanică, cu origini românești, Emma Răducanu, imediat după meciul victorios de la US Open.

SHARE

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis.

Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani”, i-a transmis suverana Emmei Răducanu, prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări.

Și o altă membră a Casei Regale, Kate Middleton, i-a scris Emmei Răducanu, care a câştigat US Open la vârsta de 18 ani fără să piardă vreun set. „Felicitări uriaşe Emma Răducanu pentru performanţele tale uimitoare şi victoria istorică de Grand Slam! Incredibil - suntem cu toţii atât de mândri de tine”, a scris Kate Middleton pe platformă.

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în finală, sâmbătă noaptea, pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3 și scrie istorie, câștigând US Open 2021. Britanica a ajuns astfel la 10 victorii la rând cu 2-0 la seturi la US Open.

Citește și: Victorie istorică: Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Britanica Emma Răducanu, locul 150 WTA, şi canadianca Leylah Annie Fernandez, locul 73 WTA, şi-au disputat, sâmbătă noaptea, finala feminină de la US Open pe Arthur Ashe Stadium din complexul de la Flushing Meadows (New York).

Răducanu, care a avut statut de favorită la casele de pariuri, s-a impus după o oră şi 51 de minute de joc. La scorul de 5-3 în setul 2 şi 30-40 pe propriul serviciu,  Emma s-a accidentat uşor. După o alunecare, s-a julit sub genunchi şi a sângerat, astfel că a primit îngrijiri medicale.

Momentul a fost contestat de Fernandez, care l-a avut în lojă pe fostul mare baschetbalist canadian Steve Nash.

Răducanu. care devine prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări, a câştigat 2.500.000 de dolari, iar finalista încasează jumătate din această sumă.

În ultimele 17 partide, pentru Răducanu avea 12 pe ciment şi 5 pe iarbă. În schimb, Fernandez a evoluase mai variat în ultimele 20 de dueluri: 13 jocuri pe ciment, 4 pe iarbă şi 3 pe zgură. Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.