Omicron amână finala Cupei României la rugby. Echipa CSM Baia Mare, evacuată din Africa de Sud

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.11.2021 - 14:24
CSM Baia Mare se întoarce din Africa de Sud. Jucătorii vor sta în carantină timp de 14 zile Foto: Facebook

CSM Baia Mare, finalistă a Cupei României, a fost la un turneu de rugby în Africa de Sud și urmează să fie adusă acasă de o aeronavă pusă special la dispoziție de Guvenrul României. Sportivii vor intra direct în carantină când vor ajunge acasă.

SHARE

Finala Cupei României la rugby, dintre SCM Timişoara şi CSM Ştiiţa Baia Mare, era programată pentru 11 decembrie. 

Citește și: Vrăjitorii din Ploiești cu „harul" înșelăciunii, liberi iar. Au vrăjit 18.000 € doar de la o femeie

CSM Baia Mare a participat în premieră pentru o echipă românească de club la un turneu organizat în Africa de Sud, acolo unde a înregistrat o victorie și o înfrângere în fața echipelor Free State XV (72-14), respectiv Toyota Cheetah (5-54).

Citește și: O studentă la Petrol și Gaze, acuzată că a decapitat o pisică în camera de la cămin. Ar fi un ritual

"Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi", a afirmat Petrache.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.

Un turneu de neuitat

Băimărenii ar fi trebuit să se întoarcă în ţară sâmbăta trecută, pe ruta Johannesburg - Doha - Otopeni.

Din cauza măsurilor luate de Uniunea Europeană după apariția variantei Omicron, toate cursele aeriene către Europa au fost anulate.

Sportivii și membrii staff-ului au fost testați și rezultatele sunt toate negative. 

Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johannesburg - Mombasa (Kenya) - Bucureşti - Baia Mare (zbor 4102). 

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat că o aeronavă din cadrul companiei Tarom se va deplasa spre Pretoria (capitala administrativă a Africii de Sud), aflată la o distanţă de 423 de km de Bloemfontein, de unde îi va prelua pe cei 31 de membrii ai delegaţiei băimărene, acestora alăturându-se şi alţi cinci cetăţeni români blocaţi pe continentul african.

Ca urmare a activării mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, aeronava Tarom va putea prelua şi alţi circa 50-55 de cetăţeni ai statelor din Uniunea Europeană ce au solicitat repatrierea de pe continentul african, precizează pagina de Facebook a clubului băimărean.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.